Een zwembad met warm water. Dat wil je, toch? Een enkele keer is het lekker om in een fris bad te duiken, maar wanneer je langer in het water zit, is warm water toch echt wel heel fijn. Je zwembad water verwarmen op een goedkope manier (zonder meteen kosten te hebben van een zwembadverwarming of noppenfolie): dat lees je hier! Mega budget tip die je als eigenaar van zo’n heerlijk zwembad écht geprobeerd moet hebben!

zwembad water opwarmen

Wil jij de hele zomer genieten van een zwembad in je tuin? Lees de blog tips over het schoonmaken van je zwembad. Door je zwembad schoon te maken en te onderhouden als een prof kun je er de hele zomer plezier van hebben!

Zwembad water opwarmen

Om je zwembad te verwarmen kun je supersonische items bestellen. Bijvoorbeeld een zwembad verwarmingssysteem. Ik hoor er wisselende dingen over. Het werkt niet zoals verwacht, en het kost natuurlijk best veel geld. Zo’n systeem gaat natuurlijk een keer kapot, of het ligt in de weg. Voor wie een warm zwembad wil zonder teveel gedoe én zonder onnodige kosten, heb ik een gouden tip!

Je zwembad water kun je verwarmen met een of meer simpele vuilniszak(ken). Ik knipte de vuilniszak doormidden. Je legt hem in het bad als de zon schijnt en echt: je water warmt een stuk sneller op. Supersimpel toch? Is jou zwembad dieper of groter? Dan kan het zijn dat het helaas niet zoveel scheelt in temperatuur. Zoals je in de reel kunt zien zit ons zwembad niet helemaal vol, zodat het voor onze jongste wat veiliger is. Heb jij wel een diep of groter bad? Wellicht is zwart noppenfolie dan een goed alternatief.

Zwembadje verwarmen

Heb jij niet zo’n groot zwembad, maar wil je een klein zwembadje verwarmen? Goed nieuws, dat is natuurlijk nog makkelijker. Probeer deze truc eens, om het zwembadje te verwarmen met een zwarte vuilniszak! Zeker een klein zwembadje kun je perfect verwarmen met een vuilniszak. Vul het zwembadje ’s ochtends als de kinderen naar school zijn met koud water, leg een vuilniszak op het wateroppervlak en ’s middags heeft het water de goede temperatuur om heerlijk in te spelen.

TIP: neem een kijkje op mijn Instagram voor nog meer huis- tuin- en budgettips!

Zoals je in de winter je vloerkleed in de sneeuw legt, gooi je in de zomer een vuilniszak in je zwembad. Ik hou van deze lifehacks!

Budget zomertip

Nog een budget zomer tip: maak zelf een goedkope wespenvanger.

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: