Zoutsteen lampen komen terug. Maar wat is de werking van de zoutsteen lamp? Naast dat hij mooi is, heeft de zoutlamp een luchtzuiverende werking. Een positieve werking voor je gezondheid, zonder dat jij daar maar iets voor hoeft te doen. In deze blog lees je alles wat handig is om te weten over de helende zoutsteen lamp werking.

zoutlamp werking

Foto’s: spiru.nl

Wat is een zoutsteen lamp?

Een zoutsteen lamp is een stuk zoutsteen met daarin een kaars of lamp. De zoutsteen lamp wordt gemaakt van zoutsteen uit het Himalaya gebergte. De zoutsteen lamp is sfeervol, maar zou ook een helende werking hebben voor de gezondheid. Hoe rozer, hoe meer negatieve ionen de lamp afgeeft, hoe beter hij zijn werking doet.

hoe werkt een zoutsteen lamp?

Hoe werkt een zoutsteen lamp?

Als de lamp of kaars van de zoutsteen lamp aanstaan, wordt het zoutsteen warmer. Het zoutsteen wordt dan warmer dan de lucht er omheen. De Himalaya zoutlamp zou water aantrekken, en daarmee ook bacteriën en schimmels. Het door de warmte aangetrokken water condenseert op het kristallen oppervlakte van de zoutsteen lamp. Een zoutlamp kan ‘huilen’ of ‘zweten’. Hij is dan vochtig.

De theorie is dat stof en dergelijke achterblijven in de lamp. De lamp begint negatieve ionen te produceren en te verspreiden. Dit is goed voor de gezondheid. Positieve ionen daarentegen worden verspreid door apparaten als computers en telefoons. Negatieve ionen ontstaan door natuurverschijnselen.

Waar zet je een zoutlamp neer?

Een zoutsteen lamp heeft een luchtzuiverende werking. Het is dus handig hem neer te zetten in een ruimte waar je je veel bevind. Bijvoorbeeld in de woonkamer of in je werkkamer.

Hoe lang moet een zoutlamp aanstaan?

De zoutsteen lamp verbruikt weinig energie. Hierop hoef je niet te letten. De zoutlamp heb je aan voor sfeer en natuurlijk voor de zoutsteen lamp werking en dus niet voor de hoeveelheid licht. Goed om te weten: je kunt de lamp niet te lang aan hebben staan. Heb je de zoutsteen lamp een keer lang aan staan? Dit heeft geen negatieve gevolgen voor je gezondheid.

Wist je dat ook edelstenen een positieve werking op je gezondheid kunnen hebben? Deze mooie rozenkwarts steen bijvoorbeeld harmoniseert relaties.

edelsteen werking

Waarom lekt mijn zoutlamp?

Zoals je al las, kan een zoutlamp lekken. Een Himalaya lamp trekt vocht aan. Wanneer hij in een te vochtige ruimte staat, kan hij zijn vocht niet uit. De zoutlamp lekt dan, er vorm zich onder de lamp een plasje zout / vocht. Lekt jouw lamp? Verplaats hem eens naar een ruimte waar een lagere luchtvochtigheid is.

Hoe maak ik mijn zoutsteen lamp schoon?

Een zoutsteen lamp maak je NIET schoon met een natte of vochtige doek. Gebruik altijd een droge doek of een zachte borstel. Hiermee kun je stof of gekristalliseerde zoutkorrels weghalen. Wanneer je zoutlamp lekt kun je het vocht onder de lamp uiteraard wel verwijderen met een vochtige doek.

Meer tips over het gebruik van de zoutlamp? Bekijk dit filmpje:

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: