Zorgverzekeringen vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken

De tijd komt er weer aan.. De zorgverzekeringen maken hun tarieven voor komend jaar bekend, je kunt hiervoor een contract tekenen (of niet..), en de polissen komen online. Dat betekent dat we kunnen overstappen wanneer we dit willen. Een passende zorgverzekering is belangrijk, om te zorgen dat je goed verzekerd bent als je dit nodig hebt. Of juist om te zorgen dat je niet véélste veel betaalt. Tijd dus om weer zorgverzekeringen te gaan vergelijken!

Zorgverzekeringen vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken

Waarvoor kun je kiezen als je zorgverzekeringen gaat vergelijken? Er zijn zóveel verschillende opties wat betreft het verzekeren van zorg, je ziet soms door de bomen het bos niet meer. Toch kan het wel verstandig zijn om je huidige verzekering eens te vergelijken met andere verzekeringen. Wellicht kun je daar best wat op besparen. De makkelijkste sites om alle zorgverzekeringen met hun opties en prijzen te vergelijken zijn Independer en Zorgkiezer.

Basisverzekeringen vergelijken

De inhoud van de basisverzekering is bij alle verzekeringen hetzelfde. Hierin heb je geen keus. Basisverzekering is ook verplicht in Nederland. Hier zit overigens al wel een klein verschil in prijs tussen verschillende zorgverzekeraars. Het zou wél kunnen dat wanneer je kiest voor een goedkope verzekering, zorg bij bepaalde medici niet of deels vergoed worden. Check dit altijd even! Het zou vervelend zijn als je ergens een ongelukje krijgt en hiervoor naar het ziekenhuis moet, en er een tijdje later een dikke rekening op de deurmat ligt.

Aanvullende verzekering vergelijken

Het lastigste deel: wat wil je vergoed hebben in je aanvullende verzekering? Kies je géén aanvullende verzekering, dan krijg je bijvoorbeeld geen fysiotherapie behandelingen vergoed. Ook de vergoeding voor alternatieve geneeswijzen en andere ‘extra’ vergoedingen zitten in de aanvullende verzekering. De kosten voor verschillende zorgverzekeringen lopen érg uiteen tussen de verschillende zorgverzekeraars.

Misschien heb je een behandeling of ingreep in de planning staan? Dan kun je hier misschien vast rekening mee houden.

Kraamzorg in de aanvullende verzekering

Wanneer je een kinderwens hebt, of zwanger bent, kun je er bijvoorbeeld vast rekening mee houden dat een groot deel van de kraamzorg vergoedt wordt vanuit de aanvullende verzekering. Ben je niet aanvullend verzekerd en heb je wel kraamzorg nodig? Dan zul je dus een deel zelf moeten bijbetalen.

Nb. Goed om te weten: de CZ is een verzekering die slechte tarieven voor medici hanteert. Daarnaast doen ze vaak moeilijk als het gaat om het vergoeden van zorg. Wellicht iets om rekening mee te houden!

Budget zorgverzekeringen

Budget zorgverzekeringen: een goedkope manier om je te verzekeren! Let echter wel op, vaak hebben ze bij een beperkt aantal zorgverleners een contract afgesloten. Stel dat je een ongeval krijgt in Zwolle en je moet met spoed naar het ziekenhuis, kan het goed zijn dat het dichtstbijzijnde ziekenhuis wat jou verzekering vergoed een heel stuk verderop ligt en je met spoed naar een ander ziekenhuis gereden. Voorbeeldje natuurlijk, maar toch lullig als je de rekening voor de volle mep zelf moet betalen. Dat loopt namelijk al snel in de 1000-en euro’s, en dat is dan weer niet bepaald ‘budget’. Goed om dit te checken dus!

Eigen risico zorgverzekering

We kunnen de hoogte van het eigen risico zelf bepalen. In 2021 begint het eigen risico bij € 385. Je kunt hem vrijwillig verhogen naar € 885. Of ergens daar tussenin dus. Hoe hoger je eigen risico, hoe lager je premie. Wanneer dit vooral uit kan? Als je gezond bent, dus over het algemeen weinig tot geen zorgkosten maakt. Je kunt zelf berekenen hoe vaak je dit moet doen voordat je het eruit hebt. Tip: áls je hiervoor kiest, is het handig dat je per verzekerde het maximale eigen risico wel ergens op je bankrekening hebt staan. Het blijft een risico. Als je het toch ineens nodig hebt, is het niet fijn als je hierdoor in de problemen komt.

Tandarts verzekering

De tandarts verzekering is bij elke verzekeraar weer anders. 50%, 75% of 100% vergoedt? Kwestie van vergelijken dus!

Betalen van je zorgverzekering

Als laatste kun je soms nog een keuze maken hóe je je verzekering betaald. Wil je in het begin van het kalenderjaar meteen alles betalen om ervan af te zijn? Dan krijg je hiervoor vaak een paar % korting op je zorgverzekering. Dit wordt de laatste jaren elk jaar wat minder. De andere optie is natuurlijk een maandelijkse afschrijving.

Een makkelijke site om alle verzekeringen te vergelijken is Independer. Neem snel een kijkje, en kijk hoe jij misschien nog wat kunt besparen voor 2021!

Succes met het kiezen van de beste verzekering voor jou situatie!


Deze blog bevat affiliate links.