Zelfmaak ideetjes dingen van hout

Hout is een prachtig product. Ik ben dol op hout, we hebben dan ook veel houten items in huis. Wat we ook veel in huis hebben, zijn zelfgemaakte dingen. In deze blog geef ik je wat inspiratie voor zelfmaak ideetjes van hout.

Zelfmaak ideetjes voor in huis

Door items zelf te maken kun je het precies zo maken als je zelf mooi vindt. Daarnaast bespaart het je vaak ook nog eens wat geld. Via mijn Instagram deel ik wekelijks een nieuw zelfmaak idee. Een voorbeeld zie je in het filmpje onderaan de blog!

Ik verwijs in deze blog naar eerdere blogs waar je stappenplannen kunt vinden om zelf aan de slag te gaan. Óf naar doe het zelf filmpjes die ik eerder op Instagram plaatste. Ik kan ze allemaal niet uploaden hier (iets met laadtijd van de pagina). Via het filmpje onderaan de blog kun je ze allemaal rustig terugkijken!

Kijk je mee voor verschillende zelfmaak ideetjes?

Zelf een kast maken van hout

kast maken
Wandkast zelf maken

Hoe gaaf, Kim van @house_of_pancakes maakte deze toffe vakkenkast zelf. Superleuk, hij kost weinig ruimte en is een echte eye catcher in huis. Je kunt er je mooiste items in showen! Je kunt het ‘doe het zelf’ stappenplan van deze kast vinden in de blog over ‘zelf een kast maken’.

DIY met bamboe

Onderstaand schilderijtje maakte ik met klei en bamboe. Supersimpel en ook leuk om te doen! Je kunt het instructiefilmpje hiervan vinden via mijn Instagram. Dit maak je ongeveer in een uur.

DIY met bamboe
Bamboe schilderij maken

Radiator ombouw van hout maken

Toen we onze hal een make-over gaven, maakten we een mooie radiator ombouw van hout. Die kun je op de foto hier onder zien. We hebben deze ombouw in verstek gezaagd. Op zolder maakten we een nog veel mooiere radiator ombouw. Deze combineerden we met een bankje én opbergruimte. Zien? Het filmpje vind je onderaan deze blog, hierin kun je het opbouw proces zien.

DIY radiator ombouw

Deuren maken van hout

Vorig jaar maakten we zelf deuren. Een schuttingdeur, schuurdeur en twee openslaande garagedeuren. Meer hierover kun je lezen in de blog over ‘zelf deuren maken‘ en kun je zien in het filmpje wat ik op Instagram plaatste.

zelfmaak ideetjes van hout

Dino muurdecoratie

Deze dino decoratie is supermakkelijk. Je pakt een oude fotolijst, schildert hem in de kleur van de muur. Deze plak je met Tesa op de muur. Je bestelt een geometrische dino, plakt hem in de lijst, en klaar!

zolder verbouwen
Het dino vloerkleed maakt het af!

Wandbekleding van hout

Ondanks dat de nieuwe slaapkamer op onderstaande foto nog niet af is, kan ik er wel alvast iets heel moois laten zien. De prachtige houten wandbekleding die we op de muur maakten. Ik maakte ook hiervan een doe het zelf filmpje, hierin kun je precies zien hoe dit is opgebouwd. Daarnaast kun je meer lezen in de de blog over het maken van wandbekleding van barnwood.

barnwood op muur

Raamluiken maken van hout

Zowel in ons vorige huis, als in ons huidige huis, maakten we raamluiken van hout. Helemaal niet zo moeilijk, maar erg mooi! Achter de luiken hangt een verduisterend rolgordijn.

zelf raam luiken maken

Relief schilderij zelf maken

Op onderstaande foto zie je een relief schilderij. Ook hiervoor gebruikte ik hout. Je kunt de beschrijving van het schilderij terugvinden in de blog relief art maken. Het is supermakkelijk maken, maar geeft een leuk effect in je huiskamer! Met dit ‘schilderij’ ben ik ongeveer 1-2uur bezig geweest.

Wat ook erg leuk is, is om een houten meubeltje op te knappen. Het oude houten krukje is een marktplaatsvondst. Deze was donker, gelakt eiken. Dit heb ik helemaal kaal geschuurd, nu heeft het een mooie oude look!

geurwolkje aroma diffuser

Wekelijks een nieuw doe het zelf idee zien, of de filmpjes van zelfmaak ideetjes in deze blog én meer terugzien? Dat kan, door me te volgen via Instagram! In onderstaand filmpje zie je onze zelfgemaakte radiator ombouw, bankje en opbergruimte in één!: