Hout is een prachtig product. Ik ben dol op hout, we hebben dan ook veel houten items in huis. Wat we ook veel in huis hebben, zijn zelfgemaakte dingen. Kleine dingen van hout maken is makkelijk, als je de goede materialen hebt en weet wat je moet doen. In deze blog geef ik je wat inspiratie voor zelfmaak ideetjes van hout.

zelfmaakideetjes dingen van hout

Zelfmaak ideetjes voor in huis

Door items zelf te maken kun je het precies zo maken als je zelf mooi vindt. Daarnaast bespaart het je vaak ook nog eens wat geld. Via mijn Instagram deel ik regelmatig een nieuw zelfmaak idee. Een voorbeeld zie je in het filmpje onderaan de blog!

Ik verwijs in deze blog naar eerdere blogs waar je stappenplannen kunt vinden om zelf aan de slag te gaan. Verder vind je op mijn Instagram vind je de nodige beschrijvingen en ideeën.

Kijk je mee voor verschillende zelfmaak ideeën?

Zelf een kast maken van hout

kast maken
Wandkast zelf maken

Hoe gaaf, Kim van @house_of_pancakes maakte deze toffe vakkenkast zelf. Superleuk, hij kost weinig ruimte en is een echte eye catcher in haar huis. Je kunt er je mooiste items in showen! Je kunt het ‘doe het zelf’ stappenplan van deze kast vinden in de populaire blog over ‘zelf een kast maken’.

DIY met bamboe

Onderstaand schilderijtje maakte ik met klei en bamboe. Supersimpel en ook leuk om te doen! Dit maak je ongeveer in een uur. Bij deze DIY maakte ik een doe het zelf filmpje. Deze heb ik onderaan de blog geplaatst.

DIY met bamboe
Bamboe schilderij maken

Radiator ombouw van hout maken

Toen we onze hal een make-over gaven, maakten we een mooie radiator ombouw van hout. Die kun je op de foto hier onder zien. We hebben deze ombouw in verstek gezaagd.

DIY radiator ombouw
radiator ombouw hal

Op zolder maakten we een nog veel mooiere radiator ombouw. Deze combineerden we met een bankje én opbergruimte. Ik schreef een blog over de radiatorombouw met bankje. Of bekijk onderstaand DIY filmpje van 18 seconden maar eens, hier vind je de belangrijkste details van deze ombouw:

Deuren maken van hout

Vorig jaar maakten we zelf deuren. Een schuttingdeur, schuurdeur en twee openslaande garagedeuren. Meer hierover kun je lezen in de blog over ‘zelf deuren maken‘ en kun je zien in het filmpje wat ik op Instagram plaatste.

zelfmaak ideetjes van hout
Deuren maken

Dino muurdecoratie

Deze dino decoratie is supermakkelijk. Je pakt een oude fotolijst, schildert hem in de kleur van de muur. Deze plak je met Tesa op de muur. Je bestelt een geometrische dino, plakt hem in de lijst, en klaar!

zolder verbouwen
Het dino vloerkleed maakt het af!

Wandbekleding van hout

Ondanks dat de nieuwe slaapkamer op onderstaande foto nog niet af is, kan ik er wel alvast iets heel moois laten zien. De prachtige houten wandbekleding die we op de muur maakten. Ik maakte ook hiervan een doe het zelf filmpje, hierin kun je precies zien hoe dit is opgebouwd. Daarnaast kun je meer lezen in de de blog over het maken van wandbekleding van barnwood.

barnwood wandbekleding
Barnwood wandbekleding

Raamluiken maken van hout

Zowel in ons vorige huis, als in ons huidige huis, maakten we raamluiken van hout. Helemaal niet zo moeilijk, maar erg mooi! Achter de luiken hangt een verduisterend rolgordijn.

zelf raam luiken maken
Raamluiken maken

Relief schilderij zelf maken

Op onderstaande foto zie je een relief schilderij. Ook hiervoor gebruikte ik hout. Je kunt de beschrijving van het schilderij terugvinden in de blog relief art maken. Het is supermakkelijk maken, maar geeft een leuk effect in je huiskamer! Met dit ‘schilderij’ ben ik ongeveer 1-2uur bezig geweest.

geurwolkje aroma diffuser
Relief art maken

Wat ook erg leuk is, is om een houten meubeltje op te knappen. Het oude houten krukje is een marktplaatsvondst. Deze was donker, gelakt eiken. Dit heb ik helemaal kaal geschuurd, nu heeft het een mooie oude look!

DIY tv meubel

Televisiemeubel

Onder onze televisie plaatsten wij een stoere balk, die dienst doet als ons ’televisiemeubel’. Superhandig want hiermee wordt het rond je televisie geen verzamelplek van allerlei rommeltjes. Lees er alles over in de blog tv meubel maken.

Bijkeuken kast op maat

De bijkeuken is de perfecte plek voor een kast op maat. Wij maakten een kast van vloer tot plafond met handige schuifdeuren en vooral: ontzettend veel opbergruimte. In deze kast komt ook de wastunnel uit. Alles over deze kast op maat lees je in de blog over bijkeuken kast op maat maken.

Kleine dingen maken van hout

Zoals je ziet zit ons huis boordevol DIY’s van hout! Neem maar eens een kijkje op mijn Instagram, daar zie je nog véél meer zelfmaak ideeën van hout en kun je op de hoogte blijven van nieuwe ideeën!

Maak een rekje voor jullie mooiste lego poppetjes

Je mooiste lego poppetjes verdienen een mooi plekje. Dat kan perfect in dit DIY rekje voor lego poppetjes.

Heb jij nog leuke ideeën voor het maken van kleine dingen van hout? Laat het weten!

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: