Labels zijn superhandig. Maar wist je dat labels maken helemaal niet zo moeilijk is? Misschien ben jij net als ik, dol op structuur in kasten en gebruik je de nodige mandjes om spullen te ordenen én dol op als het er mooi uit ziet. Spullen hebben een vaste plek. Dit is trouwens ook een tip wanneer je op zoek bent naar meer rust in je hoofd. Onnodige spullen en / of spullen kwijt zijn en het moeten zoeken zorgt natuurlijk voor veel onrust. Labels kunnen helpen om meer structuur in je kasten te hebben. In deze blog laat ik zien hoe je zelf labels kunt maken.

Benodigdheden zelf labels maken

Tips mooie voorraadpotten

Mooie voorraadpotten: ik ben er dol op. Niets fijner dan je kast opentrekken en mooie vondsten tegen te komen. Zelf ben ik dol op mooie voorraadpotten met houten deksel. Hout geeft een warme look, ik houdt ervan! Voor sinterklaas kreeg ik een paar prachtige voorraadpotten met houten deksel. Handig, want ik kan ze stapelen. Ik besloot dat ik er verse thee in wilde bewaren. Natuurlijk wel handig als je dan weet wat voor theesnippers er in de voorraadpot zitten, dus tijd voor een label op de voorraadpot.

Op mijn Instagram kon je al zien dat ik met de labels aan de slag ging, daar heb je in mijn stories hier wat uitleg van kunnen zien. Toch nog even een korte toelichting voor op de blog voor wie het heeft gemist!

labels maken voor voorraadpot

Zelf label maken

De labels maakte ik zelf met de labelmaker. Ideaal. Als je net als ik houdt van structuur, zelf maken, en mooie items dan is zo’n labelmaker echt een musthave. Bestel hem net als mij, als cadeautje voor jezelf ;). Win-win, want met dit cadeautje kun jij je huis nog makkelijker opgeruimd houden.

Foto album labelen met labelmaker

Hoe maak je zelf labels?

De labels zijn een soort stickers die je zelf af kunt knippen. Je doet het labellint door de labelmaker en ’typt’ een letter. Daarna trek je het labbellint een klein stukje door. In het begin is dit even lastig, dat moet op gevoel. Een ‘m’ trek je een stukje verder door dan de ‘i’. Helemaal superstrak krijg je het waarschijnlijk niet, maar eerlijk vindt ik dat met deze labels niet erg. Ik houdt wel van dat oldschool typmachine effect. Als je klaar bent met je woord, trek je het lintje iets verder door de labelmaker en knip je ‘m af. Plak hem op je voorraadpot en klaar!

Labels maken voor fotoboek scrapbook

Tips voor het maken van labels

Waar zou je labels allemaal voor kunnen maken? Ik heb wat tips voor je:

  • zeeppompje in de badkamer, toilet of keuken (in deze blog kun je zien hoe ik al eerder labels maakte voor op zeeppompjes). Gewoon, omdat het mooi is.
  • voorraadpotten. Voorraadpotten voor rijst, pasta, thee, koekjes… Met een labeltje erop heb je structuur in je kast en kan iedereen het makkelijk vinden.
  • opbergmandjes in de kledingkast. Sokken bij sokken, ondergoed bij ondergoed. Met een labeltje op het mandje weet iedereen waar wat hoort!
  • opbergmandjes voor make-up artikelen
  • speelgoedkast / bakken van de kinderen. Gesorteerd speelgoed: goed voor de rust in je eigen hoofd, maar ook voor de kindjes fijn als er wat orde is. Labels helpen hierbij!
  • Foto albums labelen
  • Labeltjes in de foto albums om ‘m op te leuken
  • labels maken voor flessen. Misschien gebruik jij glazen flessen voor bijvoorbeeld wasmiddel. Een paar labels maakt het dan net af!

Veel plezier met het maken van je eigen labels!

Ga je na het lezen van deze blog ook met een labelmaker aan de slag? Leuk om te zien wat jij maakt, laat je me het zien door me een berichtje via Instagram te sturen / te taggen?

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: