Een kerstkrans is een prachtige decoratie die je rond de feestdagen in of buiten je huis hangt. Ik ging zelf een kerstkrans maken en neem je mee, zodat jij dit ook kunt doen. Ik koos ervoor om een kunstkrans te gebruiken, zo kan ik hem de komende jaren weer ophangen!

Wat heb je nodig om zelf een kerstkrans te maken?

kerstkrans DIY kerstdecoratie

Kunst kerstkrans voor kerstkrans DIY

Ik koos voor een kunst kerstkrans. Bijvoorbeeld deze kunst kerstkrans is geschikt (en betaalbaar) voor deze DIY. Verder shopte ik sterlampjes. Die van mij zijn 3d en geven een prachtig effect, ook als ze niet aanstaan. Ik vond ze bij de action en kan ze online niet vinden. Bekijk eens deze sterlampjes voor de kerstkrans. Verder deelde ik via Instagram BijHeleen dat ik was wezen shoppen bij de Kruidvat en de action. Ik had geluk, bij de kruidvat was net elk 2e item op de kerstcollectie halve prijs (misschien heb je ’t gezien in m’n stories en ben je ook wel wezen shoppen). Ik kocht er de rode strikjes, witte ‘besjes’. De ornamenten en kerstballetjes kocht ik weer bij de action.

Snel kijken in een filmpje?: Klik en kijk!

Al met al een leuke, betaalbare kerstkrans DIY die als het goed is ook nog eens jaren meegaat!

zelf een kerstkrans maken

Hoe maak je zelf een kerstkrans?

  • vouw de krans mooi open
  • bevestig de lampjes. Zet ze eventueel vast met een touwtje op een paar plekken. Ik heb ze stevig in de krans gedrukt. Mijn krans hangt binnen dus dat blijft prima zitten. Het batterij ding knoop je als laatste vast aan de krans. Dit kun je in het filmpje hieronder ook zien.
  • verdeel de ornamenten en andere items over de krans. Ik heb alles een beetje gelijk verdeeld. Ik zette het vast met kerstboomhangers, ook dit kun je zien in het filmpje. Eventueel kun je de krans nog steviger maken door de ornamenten met een lijmpistool vast te maken. Was bij mij overigens echt niet nodig.
  • Ik maakte een raffia touw om de krans om hem op te hangen en klaar! Zo simpel kun je zelf een kerstkrans maken zónder teveel gesmeer. LOVE IT.

Leuk meegenomen: een kerstkrans zelf maken is vaak een stuk goedkoper dan een kant-en-klare kerstkrans kopen én je kunt hem precies zo maken zoals jij dat mooi vindt!

Ben jij, net als mij, ook dol op DIY’s, zeker zo rond de feestdagen? Bekijk vooral de blog kerstdecoratie maken. Één grote verzamelplaats van de leukste DIY kerstdecoratie! Verder kun je je inschrijven op een gratis abbo op mijn nieuwbrief, krijg je toffe DIY’s direct in je mailbox. Daarnaast kun je een kijkje nemen op mijn BijHeleen Instagram, hier deel ik nog veel meer inspiratie en stylingtips!

kerstkrans maken

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: