Woontrends 2021

Elk jaar zien we weer nieuwe woontrends voorbij komen. In 2020 zagen we veel zwart. Zwarte keukens, zwarte stalen deuren. Ook zagen we in 2020 veel visgraatvloeren. In 2021 zien we weer nieuwe woontrends!

Woontrends van 2021

In 2021 zien we de trends: teddy, line art, warme kleuren en ronde vormen. Verder zien we hele mooie materialen.

Woontrend 1: teddy en zachte stoffen in 2021

Zachte stoffen zijn helemaal hip. In 2020 zagen we velours. Velours matcht mooi in een hotel chique interieur. Velours zien we ook in 2021 nog steeds. In 2021 zien we ook teddy. Teddy stoelen of krukjes bijvoorbeeld. De teddy trend past bij de natuurlijke materialen en zachte kleuren die we in 2021 gaan zien.

teddy stoel vt wonen 3350
Foto: VT wonen

Op bovenstaande foto zie je de teddy stoel van de VT wonen.

Op de foto hierboven zie je prachtige kussens in zachte stoffen en mooie kleuren. Deels neutrale kleuren, deels warme kleuren. Dit is helemaal volgens de woontrends van 2021. Deze kussens shoppen? Kijk hier!

Wat ook erg leuk is, is dat we deze trend van zachte kleuren ook zien terugkomen in de badkamer trends!

Woontrend 2: line art

Getekende gezichten. We zien ze in veel varianten terugkomen. Schilderijen, posters, maar ook in items als vazen of schaaltjes. Een voorbeeld is de toffe vaas die je op de foto hier onder ziet. Je kunt hem hier bekijken & shoppen.

Een poster als hieronder met line art zien we veel in 2021! Je bekijkt en shopt hem hier!

line art woontrends 2021

Woontrend 3: warme kleuren

In 2021 zien we steeds meer bruin en beige kleuren terug komen! Hele mooie match bij bijvoorbeeld de teddy stoffen. Het donkere van 2020 maakt langzaam plaats voor wat meer naturel interieurs.

Op de foto hieronder zie je de roze poef in een warme kleur. Die past ook prachtig in een naturel, zacht interieur. Ga je voor een ronde vorm? Laat hem minimaal 1x in je woonkamer terugkomen! Bijvoorbeeld deze ronde poef in combinatie met een rond kussen. Ook roze en terra kleuren gaan we zien in 2021.

ronde vormen woontrend
Riverdale

Flexa riep de kleur ‘brave ground‘ uit tot kleur van het jaar. Een bruintint die goed in de woontrends van 2021 past.

vloerkleed met ruiten

Het vloerkleed op bovenstaande foto past perfect in de woontrends van 2021. Mooie, neutrale kleur. Je shopt hem hier voor een leuke prijs.

Een houten vloer is een perfecte combinatie met de warme kleuren die in 2021 een trend zijn. Een houten vloer geeft een ruimte een warme uitstraling.

Woontrend 4 van 2021: Ronde vormen

Ook ronde vormen zien we weer helemaal terugkomen. Deze trend zien we ook in de tuintrends van 2021. Ook hier zien we strakke vormen en lijnen weer verdwijnen en plaats maken voor rondere vormen.

ronde bank woontrends 2021
Een perfect voorbeeld van de ronde vormen in 2021 is deze bank van HKliving bij de VTwonen.

Meer inspiratieplaatjes zien van ronde vormen, zachte kleuren en materialen? Bekijk de blog over japandi interieur.

Ook deze toffe, rotan vlinderstoel met mooie ronde wandhangers is helemaal volgens de woontrends van 2021.

Onze eigen woonkamer gaven we een make over, helemaal volgens de trends van 2021. Bekijk deze korte Reel (filmpje) maar eens:


Deze blog bevat affiliate links. Als je via die links een aankoop doet, ontvang ik daar een klein % over. Kost jou niks, zorgt ervoor dat mijn blog kan blijven bestaan zonder daarvoor irritante reclames te moeten plaatsen. Zo kan ik je blijven inspireren. Dank daarvoor!

Hallo! πŸ‘‹

Schrijf je in & ontvang elke maand gratis het BlogAlert

Ontvang de BijHeleen nieuwsbrief met de nieuwste blogs, gratis printables, handige tips en kortingscodes! 》