Je woonkamer verlichten: klinkt simpel, maar echt sfeervolle verlichting uitkiezen voor je woonkamer is nog best lastig! In de avonduren staat of valt de sfeer van je woonkamer met verlichting. Kille verlichting op de verkeerde plekken maakt een woonkamer echt een stuk ongezelliger. In deze blog help ik je op weg met tips om je woonkamer te verlichten.

Hoe kies je de juiste verlichting voor je woonkamer?

Maak verschil tussen soorten verlichting. Functionele verlichting en sfeervervlichting. Functionele verlichting gebruik je op plekken waar het praktisch is. Bijvoorbeeld de ledverlichting boven het werkblad in je keuken. Ledspots gebruik je doorgaans niet in de avond als sfeerverlichting. Sfeerverlichting gebruik je voor de sfeer, op momenten dat je geen maximaal licht nodig hebt. Je woonkamer verlichten met LEDlampen? Dat kan zeker en is ook nog eens energiebesparend. Let alleen goed op het aantal Lumen van de LEDlamp.

Waar plaats je spotjes in de woonkamer?

Spotjes zijn vooral bedoeld als functioneel licht. Je gebruikt dit als je bijvoorbeeld op de salontafel iets wilt doen wat je goed moet kunnen zien, bijvoorbeeld het maken van een puzzel. Handig dus om de LEDspots in de woonkamer te plaatsen op een plek waarmee ze de plek die je goed verlicht wilt hebben, ook goed kunnen verlichten. Een erker is ook een uitstekende plek voor spotjes in je woonkamer. Heb jij een erker in je woonkamer? Lees de blog over het inrichten van een woonkamer met erker eens.

Opbouwspots als basisverlichting

Opbouwspots kunnen prima dienst doen als basisverlichting, bijvoorbeeld in de keuken. De keuken is een plek waar het fijn is als gericht en voldoende licht hebt. Het voordeel van opbouwspots is, dat je ze kunt draaien en richten op een punt wat jij verlicht wilt hebben. Kijk maar eens naar de led-opbouwspotjes van LedLoket

verlichtingsplan maken

Kies de juiste armaturen

Het leukste, maar misschien ook wel lastigste onderdeel: kies sfeervolle lampen voor jouw woonkamer. Wil je een bepaalde stijl of kleur terug laten komen? Houd hier rekening mee bij het kiezen van de lampen! Houd je van strak, of mogen lampen juist sierlijk zijn? Overal is wel wat moois voor te vinden!

Verlichtingtips woonkamer

Een verlichtingsplan maken, basisverlichting bepalen, functionele verlichting en sfeerverlichting bepalen en de juiste armaturen uitzoeken: dit zijn de 5 tips wanneer je je woonkamer verlichten wilt op een sfeervolle manier.

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: