Na de hele winter binnen gezeten te hebben, staat de lente voor de deur en ben je vaak je interieur zat. Tijd om de boel een beetje op te frissen! Dit kun je op verschillende manieren doen die echt niet altijd veel geld hoeven te kosten. We gaan je 3 tips geven zodat jij heel makkelijk en relatief goedkoop je woonkamer opfrissen kunt!

*omslagfoto is eigendom van gewoonstijl.nl

Nieuwe meubels

Het vervangen van bepaalde meubels doe je niet zo snel. Een bank kan nogal een investering zijn en koop je voor een langere periode. Andere meubels zijn wat makkelijker te vervangen en kunnen dan ook een makkelijke manier zijn om je interieur op te frissen. Een bijzettafel of ander kastje is makkelijk te vervangen. Zet de oude op Marktplaats en koop met het opgebrachte geld een vervanger. Je kunt ze ook een frisse start geven en ze een likje verf geven of met een leuk folie te beplakken. Je meubels zien er geheel nieuw uit en het heeft je bijna niks gekost. Een wat groter budget? Vervang de eetkamerstoelen met een trendy nieuw model en geef je interieur meteen een fris gevoel.

woonkamer make over

Een muur aanpassen

Het klinkt voor de hand liggend, maar het aanpassen van een muur in huis kan ook al een groot verschil maken. Je kunt natuurlijk een muur verven in een frisse kleur voor een nieuw gevoel, maar zoek ook eens verder dan dat. Er zijn erg veel mooie 3d-behang soorten die net wat meer dimensie geven aan je interieur. Helemaal zin om wat avontuurlijks? Heb je weleens gekeken naar de mogelijkheden voor een moswand of een plantenmuur? Het biedt een speels effect, brengt veel kleur en transformeert een ruimte compleet. Als je liever een makkelijkere oplossing hebt, kun je ook kiezen voor het ophangen van een nieuw schilderij aan de muur!

japandi accessoires maken

Zelf ga ik regelmatig zelf aan de slag. Het is erg leuk om zelf wat woonaccessoires te maken. Bijvoorbeeld de japandi waxinelichthouder hierboven, of het DIY plateautje waar hij op staat. Op mijn Instagram @BijHeleen deel ik regelmatig toffe DIY’s voor in huis of tuin, neem gerust een kijkje!

Woonkamer opfrissen met accessoires

De makkelijkste en goedkoopste manier om je interieur op te frissen is door het veranderen van accessoires of nieuwe toe te voegen. Kies nieuwe kussen met een frisse kleur of hippe print en verruil je vloerkleed voor een nieuw exemplaar. Ook planten doen veel voor een ruimte en geven direct een andere sfeer en frist de hele boel makkelijk op!

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: