Zelf een wespenvanger maken van een plastic fles: de ideale DIY voor warme zomerdagen! Want wees eerlijk: als je lekker buiten zit is niets vervelender dan dat er continue wespen om je heen zwerven die op zoek zijn naar jouw lekkere drankje. Je kunt een kant en klare wespenvanger kopen, maar je kunt ook zelf aan de slag gaan en je eigen wespenvanger maken.

Wespenvanger maken van plastic fles

Om zelf een wespenvanger te maken heb je een plastic fles, een stanleymes en een beetje ranja nodig. Ik gebruikte een grote fles.

zelf een wespenvanger maken

Snij de plastic fles door midden

Als eerste snij je de plastic fles door midden met een stanleymes. Ik sneed hem op ongeveer 2/3 door midden.

Vul de wespenvanger met ranja

Nu doe je een lokmiddel voor de wespen in de wespenvanger. Je kunt hiervoor wespenlokmiddel gebruiken. Als je dat niet in huis hebt, kun je het ook eerst proberen met een bodem pure ranja in de wespenvanger. Ik koos voor lekkere zoete vruchtenranja (en dan niet de variant met minder suikers).

wespenvanger maken plastic fles

Zet de wespenvanger in elkaar

Nu duw je de bovenste flessenhelft op zijn kop in de onderste helft. Duw even goed aan zodat het stevig in elkaar zit. Daarna is je wespenvanger klaar en kun je er een plekje voor zoeken. Bij voorkeur een beetje uit de buurt van waar je zelf zit.

Nog zo’n leuke DIY tip: bekijk de blog eens over gratis je zwembadwater verwarmen!

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: