Omdat we op het moment wat meer binnen zitten dan normaal, plaats ik een diy die je met de kinderen kun doen. Ze kunnen lekker meedoen! Of je geeft ze een opdracht die bij het schoolthema past. ! Maak deze waxinelichthouder van klei! Wat fijn is: hij is makkelijk te maken

Waxinelichthouder van klei
Waxinelichthouder van klei

Benodigdheden waxinelichthouder

Het enige wat je nodig hebt voor deze do it yourself, is zelfdrogende klei. Ideaal, de klei is zelfdrogend. Na een paar dagen zul je zien dat hij hard is. Als je na gebruik nog wat klei over houdt, kun je het lucht dicht afsluiten. Na een paar dagen kun je het dan nog wel gebruiken, is mijn ervaring. De klei is wit. Ik houd van wit, dus voor mij ideaal. Eventueel kun je het natuurlijk een kleurtje geven met verf, nadat je je kleiwerk af hebt.

Deze witte, zelfdrogende klei is geschikt voor het maken van leuke items voor in huis:

Waxinelichthouder van klei: de bodem

Je kunt het best eerst de bodem van de waxinelichthouder maken. Ik maakte een plak klei en rolde die plat. Eventueel kun je een deegroller gebruiken waar je wat bakpapier omheen doet. De bodem mag best wat dikker zijn, dan kan het straks tegen een stootje. Met een glas duw je een rondje in de klei. Die snij je eruit met een mesje en leg je dit even apart. Let erop dat het rondje ruim de grootte heeft van een waxinelichtje!

Daarna de rand van de waxinelichthouder van klei

Nu maak je een lange strook, die je ook weer plat rolt. Daarna snij je hem beide kanten uit, zodat je een strook hebt. Deze strook plaats je op het rondje. Met wat water aan je vingers kun je de twee delen aan elkaar laten hechten.

Ik koos ervoor om de delen over elkaar heen te laten lopen, en de bovenste in een punt te snijden. Je kunt hier je eigen variatie op bedenken.

20200320 175155
Jute strookje

Afwerking waxinelichthouder

Nu leg je hem weg, en laat je hem minstens een dag drogen. Ik plakte er een strookje jute op. Het is ook leuk om iets met leer, hout of kurk erop te maken! Ik maakte één houder, maar het is ook leuk om er meerdere bij elkaar te zetten.

Waxinelichthouder van klei
Sfeerplaatje

En je kinderen? Die vinden het vast ook leuk om iets van klei te maken, en de volgende dag te beschilderen!

waxinelichthouder van klei zelf maken
DIY met klei

Kaarsen in huis

Ik houd ervan, kaarsen in huis! In de winter houd ik van de sfeer die het geeft. Als je dat ook vind, zijn misschien de volgende blogs leuk om te lezen: zelf gedraaide kaarsen maken, kaarsen decoreren en simpele theelichthouder maken.

DIY account

Spot jij de DIY’s op onderstaande foto?


Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: