Waxinelichthouder van klei maken

Omdat we op het moment wat meer binnen zitten dan normaal, plaats ik een diy die je met de kinderen kun doen. Ze kunnen lekker meedoen! Of je geeft ze een opdracht die bij het schoolthema past. In mijn post op @bijheleen zie je wat Julian maakte! Maak deze waxinelichthouder van klei! Wat fijn is: hij is makkelijk te maken

Waxinelichthouder zelf maken

Het toffe bloemenvaasje op de afbeelding hieronder maakte ik zelf van sneldrogende klei. Supersimpel en leuk! Onderaan de blog deel ik het filmpje wat ik erbij maakte .

vaasje zelf maken

Wat heb je nodig voor deze kaarshouder

Het enige wat je nodig hebt voor deze do it yourself, is zelfdrogende klei. Ideaal, de klei is zelfdrogend. Na een paar dagen zul je zien dat hij hard is. Als je na gebruik nog wat klei over houdt, kun je het lucht dicht afsluiten. Na een paar dagen kun je het dan nog wel gebruiken, is mijn ervaring. De klei is wit. Ik houd van wit, dus voor mij ideaal. Eventueel kun je het natuurlijk een kleurtje geven met verf, nadat je je kleiwerk af hebt.

Deze witte, zelfdrogende klei is geschikt voor het maken van leuke items voor in huis:

Waxinelichthouder van klei: de bodem

Je kunt het best eerst de bodem van de waxinelichthouder maken. Ik maakte een plak klei en rolde die plat. Eventueel kun je een deegroller gebruiken waar je wat bakpapier omheen doet. De bodem mag best wat dikker zijn, dan kan het straks tegen een stootje. Met een glas duw je een rondje in de klei. Die snij je eruit met een mesje en leg je dit even apart. Let erop dat het rondje ruim de grootte heeft van een waxinelichtje!

Daarna de rand van de waxinelichthouder van klei

Nu maak je een lange strook, die je ook weer plat rolt. Daarna snij je hem beide kanten uit, zodat je een strook hebt. Deze strook plaats je op het rondje. Met wat water aan je vingers kun je de twee delen aan elkaar laten hechten.

Waxinelichthouder van klei

Ik koos ervoor om de delen over elkaar heen te laten lopen, en de bovenste in een punt te snijden. Je kunt hier je eigen variatie op bedenken.

Afwerking waxinelichthouder

Nu leg je hem weg, en laat je hem minstens een dag drogen. Ik plakte er een strookje jute op. Het is ook leuk om iets met leer, hout of kurk erop te maken! Ik maakte één houder, maar het is ook leuk om er meerdere bij elkaar te zetten.

Waxinelichthouder van klei

En je kinderen? Die vinden het vast ook leuk om iets van klei te maken, en de volgende dag te beschilderen!

Zie je dit mooie regenboog vaasje? Ook die maakte ik van deze klei! Je kunt hem vinden via mijn Instagram:

Kaarsen in huis

Ik houd ervan, kaarsen in huis! In de winter houd ik van de sfeer die het geeft. Als je dat ook vind, zijn misschien de volgende blogs leuk om te lezen: zelf gedraaide kaarsen maken, kaarsen decoreren en simpele theelichthouder maken.

En als je toch die grote verpakking klei in huis hebt kun je de witte decoratie van onderstaande foto ook maken!:

waxinelichthouder van klei zelf maken

Via mijn Instagram deel ik wekelijks een toffe DIY. Kom je meekijken?:


Deze blog bevat affiliate links. Als je via die link een aankoop doet, ontvang ik daar een klein % over. Kost jou niks, maar zorgt ervoor dat mijn blog kan blijven bestaan. Dank daarvoor!