Waterput laten slaan

Een waterput laten slaan en een waterpomp om je tuin mee te sproeien.. Steeds meer huishoudens hebben een waterpomp. Al een tijd twijfelden we of we ook een waterput wilden laten boren, want het is best een uitgave. En ook wel uitzoekwerk! Maar, sinds kort hebben wij er één, wij zijn er blij mee! Vaak zeg ik: bij twijfel niet doen. Hierbij zeg ik eerder: bij twijfel snel doen, want hoe eerder je hem hebt, hoe meer profijt je ervan hebt! De zomers lijken warmer en droger te worden, en dan moet je snel al zeker één keer per week sproeien om je tuin in leven te houden. Vorig jaar zijn er daarom best wat planten gesneuveld bij ons, en heeft het gras er lang over gedaan om weer groen te worden. Dat is nu hopelijk voorbij!

Waterput laten slaan

Er zal ergens rond je huis een gat geboord moeten worden om het grondwater uit te kunnen halen. Je hebt op deze plek een smalle buis waar later je pomp bij komt te staan. Wij hebben de waterput laten boren op de oprit, zodat we vanuit de voor – en achtertuin makkelijk water kunnen tappen. Een tijdje geleden maakten we hier al een stopcontact. Het makkelijkst kun je een lokaal bedrijf in de buurt zoeken die deze gaten boort.

Waterput slaan prijs

Even googelen, er zijn er genoeg! Offerte aanvragen, en je weet de prijzen hiervan. Dit varieert ongeveer van 350 – 1000 ex. BTW. Veel prijsverschil hierin dus, de moeite waard om een aantal aanbieders te vergelijken. Bij ons was het boren met een half uur ongeveer wel klaar, en moest er tot ca 12 meter diep geboord worden. Wij konden de put daardoor relatief goedkoop laten boren.

waterput slaan

Waterpomp tuin aanleggen

Het zou kunnen dat je bij de gemeente om toestemming moet vragen om een waterput te laten slaan. Het is handig van tevoren dit even te checken. Meestal hangt het ook van je gebruik af of dit nodig is.

Waterput slaan in eigen tuin

Toen wij één keer de knoop hadden door gehakt en hadden besloten dat we een waterput wilden laten boren, hebben we dit gelijk gemeld bij het bedrijf door wie we dit wilden laten doen. Blijkbaar waren we niet de enige die dit wilden, we hebben een heel aantal weken moeten wachten tot de juiste materialen geleverd konden worden hiervoor. Houd er dus rekening mee dat het best even kan duren voordat hij erin zit! Bedenk je dit in de winter of in het voorjaar? Dan zou ik het persoonlijk vast regelen. Zo weet je zeker dat je komende zomer voorzien bent.

Waterput laten slaan kosten

Nu heb je natuurlijk nog een waterpomp nodig om het water via de put omhoog te pompen en je tuin te kunnen sproeien. Ook dit is best wat zoekwerk. Voor ons tenminste, het was voor ons iets heel nieuws waar we in moesten verdiepen. Ook hier kun je over meelezen in mijn blog over waterpomp in je tuin. De kosten die bij een waterput komen kijken zijn dus het laten slaan en de aanschaf van een waterpomp.

Waterput laten boren

Druppelsysteem tuin

Voor nu wordt de vraag: gaan we een Druppelslang voor in de tuin aanschaffen? Check, hij staat op ons lijstje! Daar gaan we ons later eens in verdiepen.

We hebben de waterpomp netjes weggewerkt met een ombouw van zwart douglas hout. Als je door onderstaande post op mijn Instagram bladert, kun je de ombouw zien die we om de pomp heen maakten:


Wil je met je bedrijf een plekje in deze blog? Dat kan, stuur gerust een berichtje naar bijheleen@outlook.com. Deze blog bevat affiliate links.