Waterpomp in je tuin

Onlangs schreef ik een blog over het laten slaan van een waterput. Als je die hebt laten slaan of laat slaan, heb je natuurlijk nog een waterpomp in je tuin nodig. Wij zagen door de bomen het bos niet meer toen we op zoek gingen. Er zijn er zoveel, en het is voor ons iets nieuws wat we willen proberen. Wij hadden echt geen idee. Kijk hier eens voor een overzicht voor verschillende waterpompen. Dan heb je dus al zo’n 1200 zoekresultaten. Hóe kun je daar nou een van kiezen? Lees je mee?

Grondwaterpomp tuin

Na een hele zoektocht, kozen wij uiteindelijk een DAB waterpomp voor in onze tuin. Er zijn zoveel merken en types, en er zijn er natuurlijk altijd meerdere die goed zijn. Dit was best een zoektocht, zeker omdat het voor ons een ‘nieuw’ product was. Wij hadden verder geen ervaring met het aanschaffen van een waterpomp. Wij hebben vooral gekeken naar prijs-kwaliteit verhouding.

Waterpomp kopen

Wij kozen dus voor een DAB waterpomp. Als je de zoekresultaten filtert op DAB, besproeiingspomp, dan houd je een mooi aantal over om te kunnen kiezen. Je kijkt dan vooral nog naar het aantal meters dat de pomp de diepte in moet, en de capaciteit. Wij hebben uiteindelijk deze centrifugaalpomp besteld. Na heel wat research leek dit voor ons de beste, gezien prijs-kwaliteit verhouding. Wil je hem ook? Wacht niet te lang, ik zag dat hij nu in prijs is verlaagd!

Waterpomp bestellen

De waterpomp hierboven heeft aardig wat capaciteit, zodat we er twee slangen aan kunnen koppelen. Zo kunnen we dus de voortuin en achtertuin in 1x kunnen sproeien. We hebben een koppelstuk erbij gekocht om 2 slangen eraan te kunnen zetten. Als we nou ooit ons droomhuis kopen, kan deze pomp zelfs een koppelstuk voor 5 slangen hebben.

waterpomp in tuin

Welke waterpomp in je tuin

Hoe bevalt ons deze waterpomp? We hebben hem natuurlijk nog maar kort, maar we zijn er nu al erg blij mee! We kunnen in ieder geval onze tuin mooi in bloei houden, zonder meteen een enorme waterrekening. Dat is al fijn! De waterpomp maakt natuurlijk wat geluid door het pompen, maar ook dit valt ons erg mee!

Elektrische waterpomp tuin

Onze waterpomp is een elektrische waterpomp. En dat zijn eigenlijk bijna alle moderne waterpompen. Houdt er dus rekening mee dat je vlak bij de waterpomp een stopcontact hebt zitten, of kunt maken.

Grondwaterpomp tuin sproeien

Grondwater bevat ijzer, dat is de reden dat het iets gekleurd is (gelig). Bij ons laat dit geen roestsporen achter. Ik had gelezen dat dit zou kunnen, bij ons is dat zeker niet het geval. Het water is dus wel alleen bedoeld voor tuin en planten. Je kunt er geen zwembad mee vullen of auto’s mee gaan wassen.

waterpomp in tuin

Grondwater voor tuin met waterpomp

Hoe bevalt ons het gebruik van de waterpomp voor de tuin? Heel goed dus! We kochten een dubbel koppelsysteem, dat wil zeggen: we kunnen er twee slangen op aansluiten en de voor en achtertuin tegelijk sproeien. Handig dus! Wij zijn tevreden, en erg blij met deze nieuwe aanschaf. Kost wat, maar dan heb je ook wat. Ga je ooit verhuizen? Je kunt de pomp meeverkopen, of bij je nieuwe huis neerzetten. Het is natuurlijk wel beter dat de pomp droog staat. Daarvoor hebben wij er een houten kastje omheen gemaakt van douglas planken. Ik beitste het kastje zwart met deze buitenbeits. Het eindresultaat zie je hieronder! In de wintermaanden staat de pomp in de garage.

Waterpomp tuin aanleggen

Ga jij deze grondwaterpomp ook bestellen? De pomp hebben we netjes weggewerkt in een houten ombouw van zwart Douglas hout. Als je door onderstaande post op Instagram heen bladert, kun je hem zien. Op de hoogte blijven van handige huis, tuin en keuken tips- en doe het zelf ideeën? Ook dat kan via mijn Instagram!

Kijktip: doe het zelf filmpje van de douglas deuren die we maakten voor in onze tuin.


Dit artikel bevat affiliate links, die helpen om mijn blog te laten bestaan. Als je via deze link een aankoop doet, ontvang ik daar ik klein % over. Kost jou niks, helpt mij mijn blog te laten bestaan zonder daarvoor irritante reclames te moeten tonen. Zo kan ik je blijven inspireren. Dank daarvoor dus!