Tips bij het kopen van een Wasdroger kopen – budgettip!

Een wasdroger, een apparaat wat in veel huishoudens wel staat. Bij ons. Maar echt, dat is bij ons pas sinds kort. Al die tijd konden we het redden zonder wasdroger. Maar nu wordt dat lastig. De kinderen worden groter, en hun kleding dus ook. We zijn het huis aan het verbouwen, dus niet altijd ruimte een wasrek neer te zetten. Zeker niet als het in de wintermaanden wat langer duurt voor het droog is. In de zomer hangen we de was meestal buiten, maar in de winter wordt het lastig. Kortom: tijd om ons te verdiepen in welke wasdroger voor ons goed is en een wasdroger te kopen! Lees je mee in de keuzes die we maakten? Ik geef je graag wat advies voor als je ook een wasdroger gaat kopen.

Let op, deze blog bevat een budget tip voor als je op zoek bent naar een koopje!

Wasdroger kopen – waar let je op?

Waar let je op als je een wasdroger gaat kopen? Ik zocht bij Coolblue. Niet omdat ik daar aandelen in heb, maar omdat ik het een fijne webshop vindt, met prima prijzen.

wasdroger kopen advies
coolblue

Inhoud van de wasdroger

Net als wasmachines, hebben drogers ook een verschillende inhoud. Onze wasmachine heeft een inhoud van 8 kilo. We konden de filters voor de zoekopdracht voor een nieuwe droger aanpassen naar 8 kilo en meer. Zo vielen de eerste drogers al af, dit bleef er over. Maar liefst 5 pagina’s vol wasdrogers. Tijd om verder uit te dunnen.

Condens wasdroger of warmtepomp droger kopen

Grofweg zijn er twee soorten drogers: een condens en een warmtepomp droger. Het verschil dat voor ons de doorslag gaf: de warmtepomp droger is op lange termijn energie zuiniger. Iets duurder in aanschaf, maar op de lange termijn dus wel voordeliger. Wanneer wij nieuwe apparaten kopen, vinden wij energieklasses belangrijk. De condens droger viel daardoor af. Als dit ook jou insteek is, zou mijn advies zijn om ook voor een warmtepomp droger te kiezen.

Top, weer wat minder keuze. Het aantal drogers dat overblijft wordt steeds overzichtelijker, dit bleef er nu over. Nog 4 pagina’s keuze. Nog even verder filteren dus!

Energieklasse wasdroger

De energieklasse is voor ons belangrijk, daarom kozen we al voor een warmtepomp droger. Toen we bovenstaande opties al gefilterd hadden, hadden we zoekresultaten in 3 energieklasses: A+++, A++ en B. Wij wilden een A+++, dus zeker de helft van de drogers viel hiermee af, en dit bleef nog over.

energieklasse wasdroger
Coolblue

Merk wasdroger

Als laatste hebben we merken gefilterd. Wij gaan bij voorkeur niet voor de goedkopere merken als we nieuwe apparatuur kopen. De goedkopere merken waren er ondertussen al voor het grootste deel tussenuit gefilterd, omdat ze over het algemeen blijkbaar al niet voldoen aan bovenstaande eisen. We hebben een aantal merken geselecteerd, en tadaa: een duidelijk overzicht aan wasdrogers om te kopen bleef over.

Coolblue wasdroger

Uiteindelijk hebben we gekeken naar functies en prijs – kwaliteit. We hebben dit bekeken op de site van Coolblue, daar kun je de apparaten die je wilt vergelijken in een mooi overzichtje naast elkaar zetten.

Uiteindelijk viel de keuze op een Siemens wasdroger, deze. Waarom deze? Omdat er een leuke cashback actie is tot eind van dit jaar! Dikke tip dus, je krijgt €75 euro retour gestort na je aankoop. Wij hebben dit ondertussen terug gestort gekregen. Besteld, en werd daarna snel thuisbezorgd!

Goedkope wasdroger kopen

Ben je nou op zoek naar een nieuwe wasdroger, maar heb je niet zo’n hoog budget? Of wíl je er niet zoveel geld aan uitgeven? Dan is het de moeite waard te kijken bij DEZE WITGOEDOUTLET! Wie weet zit er wat leuks voor je tussen!

Ondertussen hebben we al wat wasjes met onze nieuwe wasdroger gedroogd. Je leest hier hoe de wasdroger ons bevalt.

wasdroger kopen
Coolblue

Deze blog bevat affiliate links. Als je via die link een aankoop doet, ontvang ik daar een klein % over. Kost jou niks, maar zorgt ervoor dat mijn blog kan blijven bestaan en ik je kan blijven inspireren. Dank daarvoor!