Een kinderkamer kun je met heel veel leuke items decoreren. Mooie muurcirkels, een stoere speelgoedkist, heerlijke zachte kussens voor op de kinderkamer of een wandkleed voor de kinderkamer. In deze blog lees je meer over het decoreren met een wandkleed op de kinderkamer.

Sfeervolle wandhanger voor de kinderkamer

Een wandkleed op de kinderkamer staat ontzettend sfeervol. Niet alleen op kinderkamers, ook in de woonkamer of slaapkamer voor volwassenen is een wandkleed een sfeervolle muurdecoratie. Het leuke aan een wandkleed is dat je net even wat anders hebt.

macrame plantenhanger

Voor deze blog zijn stockfoto’s van Pexels gebruikt.

Je kunt kiezen voor een ‘gewoon’ wandkleed, maar heb je weleens gedacht aan een macramé wandkleed? Dit komt helemaal terug en je kunt eindeloos variëren met manieren om dit terug te laten komen in de ruimte. Scrol maar eens door de afbeeldingen in dit artikel.

Dierenkamer decoreren

Dierenkamers zien we tegenwoordig heel veel, in allerlei varianten: kinderkamers met bosdieren, jungledieren, boerderijdieren.. In alle soorten en kleuren zien we de dierenkamers voorbij komen. Of je nou veel of weinig dieren op de kamer hebt, een wandkleed dieren is altijd een goed idee. Een dieren wandkleed is overigens ook leuk als je niet persé een thema hebt op je kinderkamer, maar wel mooie decoratie wilt laten terugkomen. Probeer dan vooral binnen je kleurthema te blijven!

wandkleed voor de kinderkamer

Zie je het al voor je? In plaats van deze poster zou je perfect kunnen decoreren met een dieren wandkleed op de kinderkamer.

Macramé wandhanger kinderkamer

Macramé is een interieurtrend en DIY-trend die we de laatste jaren enorm terug zien komen. Heel leuk, want met macramé kun je alle kanten op. Persoonlijk vind ik een macramé wandhanger voor op de kinderkamer erg sfeervol op een mooie meidenkamer. Een kamer waar je niet persé een thema hebt. Macramé wandhangers zijn meestal (gebroken) wit van kleur en daardoor perfect te combineren met andere kleuren en materialen. Een macramé wandkleed is een mooie muurdecoratie voor je ruimte!

macrame wandhanger kinderkamer

Wil je Macramé terug laten komen? Kijk een voor een mooie vlaggetjes lijn of een pothanger voor een hangplant.

macrame decoratie

Wandkleed geluiddempend

Een wandkleed voor de kinderkamer heeft als voordeel dat het geluid wat dempt. Net als vloerkleedjes. Dat is handig, als de kinderen met blokken spelen of huilerig wakker worden, galmt dit niet zo enorm in de kamer. Naast dat een wandkleed dus sfeervol staat, is het ook nog eens praktisch. Combineer een mooi wandkleed aan de muur met een vloerkleed en wat leuke kussens ter aankleding en je bent van je echo af!

Meer kinderkamer inspiratie? Bekijk de blog kinderkamer inspiratie eens. Dé online pagina waar je de leukste kinderkamer inspiratie vindt.

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: