Vos van kralen maken

Vos van kralen maken

Misschien heb je ook nog zo’n magneetbord liggen, of gewoon een mooi stuk hout. Ik had hét magneetbord al een hele tijd geleden bij de action gekocht, maar was altijd nog op zoek naar een idee om er iets leuks mee te doen. En ineens was daar een goed idee! Ik maakte DIY vos van kralen, op het magneetbord! Heel leuk om als muurdecoratie op de kinderkamer te hangen! Nog leuker natuurlijk als je muurdecoratie zelf maakt in plaats van het bestelt.

DIY vos van kralen

Dit heb je nodig voor deze vos van kralen:

Geometrische dierfiguur vos

Als eerst ging op zoek naar een leuke dierfiguur. Ik zocht google en pinterest af. Uiteindelijk besloot ik dat het een vos moest worden. De reden? De vossen waren by far de makkelijkste figuren. Je moet het jezelf vooral niet te moeilijk maken he. Een leeuw was natuurlijk nóg stoerder geweest, maar dat ging me een stap te ver. Uiteindelijk kwam ik de afbeelding tegen die je hieronder ziet. Dit is mijn inspiratie geweest voor deze DIY.

Geometrische vos, nordic vos, nordic dierenhoofd

Houten DIY kralen

Als je goed kijkt zie je dat ik verschillende soorten houten kralen heb gebruikt. Dit geeft een leuk effect, hierdoor breng je wat dieptes aan.

Ik begon om de kralen op het magneetbord te leggen en te sorteren. Waar zou ik welke kralen gebruiken? Ik besloot dat de naturel kralen de buitenste randen moesten worden. Daarna ging ik verder met de grote witte kralen. Toen die op waren, hield ik nog een paar lijnen over. Zonder deze lijnen was de vos eigenlijk ook al erg mooi.

DIY vos van kralen

Eerst heb ik dus de kralen op het magneetbord gelegd, en de ‘vos’ een heel aantal keer veranderd. Ik heb hem niet uitgetekend, maar had het plaatje wat je hierboven ziet naast me liggen.

DIY met magneetbord

Uiteindelijk ben ik begonnen om de kralen vast te lijmen. In eerste instantie begon ik met secondelijm, maar dat was geen succes. Ik ging verder met het lijmpistool, dat werkt echt perfect. Hier kun je een lijmpistool bestellen:

Stuk voor stuk ben ik de kralen gaan vastlijmen. Bij het lijmen is het het mooist als je zorgt dat de gaatjes in de kralen overal hetzelfde zitten. Bij mij zitten die horizontaal.

Heb je geen lijmpistool in huis? Tip om er één te bestellen als je het leuk vindt dingen zelf te maken. Ik gebruik regelmatig mijn lijmpistool, werkt echt ideaal! Je zult dus wel vaker een lijmpistool tegenomen in mijn DIY blogs.

Kijk hoe leuk dit resultaat! Stoer toch, zo’n vos van kralen?! Niet de meest makkelijke do it yourself, maar met een duidelijk voorbeeld vast goed te doen! Het meeste werk voor mij zat hem in alle kralen uittellen en op de gok een vosfiguur zien na te maken. Dat hoeven jullie alvast niet meer te doen, je kunt de kralen zo tellen, neerleggen en vastlijmen. Of je kunt natuurlijk iets een nieuwe figuur bedenken met deze inspiratie!

Kinderkamer decoratie zelf maken

Kijk hier eens bij deze kinderkamer wanddecoratie, en maak je eigen regenboog wanddecoratie! Ook schreef ik een verzamelblog over het maken van kinderkamer decoratie. Hierin vind je nog véél meer leuke kinderkamer DIY’s!

Deze DIY vos van kralen krijgt een mooi plekje in de nieuwe kamer die we voor Boaz gaan maken. Op mijn instagram @bijheleen kun je het opknappen van de kinderkamers verder volgen (en ook van andere ruimtes in ons huis), en geef ik regelmatig een kijkje achter de schermen!


Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: