Zo af en toe is het fijn om je vloerkleed te reinigen. Zelf doe ik dat af en toe met een borstel en een sopje. Maar, de állermakkelijkste manier om je vloerkleed te reinigen is om hem in de sneeuw te leggen! Ik deed dit met het vloerkleed in onze woonkamer en onze schapenvacht. Je vloerkleed schoonmaken door hem in de sneeuw te leggen dus! Kijk je mee hoe ik dit deed met ons vintage groene vloerkleed?

Vloerkleed schoonmaken in de sneeuw

vloerkleed schoonmaken  in sneeuw
Lifehack!

Als eerst ons vloerkleed. Die is best groot, dus even een gesjouw naar buiten toe. De bedoeling is dat je hem op z’n kop in de sneeuw legt. Dus met de onderkant naar boven. Zo ‘weekt’ het vuil in de sneeuw. Je kunt hem dus het makkelijkst oprollen met de goede kant naar buiten.

Vloerkleed in sneeuw leggen

Als je het vloerkleed opgerold hebt, breng je het naar buiten. Daar leg je het met de goede kant naar beneden op de sneeuw. Hier laat je het een tijdje liggen. Minstens een half uur!

vloerkleed schoonmaken
Voor – foto

Je kunt dit het makkelijkst doen wanneer het gestopt is met sneeuwen. Zo wordt de onderkant van je kleed niet vies. Zorg ervoor dat je het kleed op een redelijk vlak stuk sneeuw legt. Je kunt eventueel het kleed met een hark of schep wat aankloppen zodat het kleed echt goed in de sneeuw ligt.

vloerkleed schoonmaken in sneeuw

Vloerkleed schoonmaken

Tadaa, en schoon is je vloerkleed! Als je je vloerkleed uit de sneeuw haalt, kun je precies in de sneeuw zien of een schoonmaakbeurtje van je vloerkleed nodig was. Het laat namelijk het vuil achter in de sneeuw! Als je het kleed uit de sneeuw haalt, klop je het sneeuw eraf. Ik heb het vloerkleed een paar uur in de sneeuw laten liggen. Je vloerkleed dus schoonmaken door hem in de sneeuw te leggen: makkelijker krijg je het niet! Ons vloerkleed kan er voorlopig weer even tegenaan!

vloerkleed in de sneeuw schoonmaken
Na!

In deze blog zie je de voor- en na foto’s van ons vloerkleed. Het verschil is helaas niet zo duidelijk op de foto’s te zien. Als je goed kijkt, zie je dat er minder vlekjes in het kleed zitten. Helemaal schoon krijg ik hem niet meer (ondanks een grondige schoonmaakbeurt met groene zeep), het kleed gaat al heel wat jaren mee ;-). Vooral op het loopgedeelte zie je dat het kleed weer meer kleur heeft! Is je kleed nog niet schoon genoeg? Voor niet al teveel geld kun je het met een stoomreiniger verder schoon krijgen. Die kun je ook gebruiken voor bank en vloeren.

Vloerkleed schoonmaken sneeuw

Een nieuw vloerkleed staat nog op onze wishlist, maar voor nu is dit vloerkleed weer fris!

Schapenvacht reinigen

Ook onze schapenvacht moest eraan geloven! Bij ons ligt hij vaak op bank, ik vind het een mooi item om de woonkamer sfeervol mee in te richten. Ik verwacht dus niet dat er veel viezigheid uit zal komen. Maar: nu er toch sneeuw ligt, kan ik onze schapenvacht er net zo makkelijk ook even in leggen.

schapenvacht schoonmaken

Schapenvacht in de sneeuw

Bij de schapenvacht is het wel echt belangrijk dat de achterkant niet nat wordt. Leg die dus echt alleen in de sneeuw als het sneeuwen is gestopt. Ook die laat je weer even een tijdje liggen. Ik liet hem ongeveer een uur in de sneeuw liggen. Daarna even uitkloppen, en hij is weer fris om op de bank te leggen! Ik vind een schapenvacht in de winter sfeervol staan, en het zit ook nog eens lekker zacht en warm! Ligt er sneeuw? Maak er gebruik van en reinig je vloerkleed in de sneeuw!

Tip: heb je DE lifehack voor je badkamer & was al gezien?


Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: