Misschien ben je op zoek naar een nieuwe vloer en ben je benieuwd naar de vloer trends van 2022. Lees even verder, in deze blog lees je er alles over! Al eerder schreef ik een blog over de keukentrends van 2022. De vloer trends sluiten naadloos aan bij de keukentrends. We zien licht hout, praktisch en duurzaam terugkomen in de vloer trends van 2022.

Vloer trends

Trendvloer bij vloerverwarming

Veel huizen worden gebouwd (of verduurzaamd) met vloerverwarming. Dit is iets om rekening mee te houden wanneer je een nieuwe vloer aanschaft. Niet elke vloer kan even goed met vloerverwarming. Bij Martijn de Wit vloeren kun je terecht voor advies én de verschillende soorten vloeren.

De natuurlijke look: een houten vloer

Een houten vloer! Zelf heb ik het altijd prachtig gevonden, het staat erg natuurlijk. Een houten vloer vraagt iets meer in onderhoud. Het goede nieuws is dat er verschillende houtsoorten zijn die goed samengaan met vloerverwarming. Een houten vloer geeft je huis een rustieke en warme uitstraling.

Wist je dat we in 2022 steeds vaker een houten vloer gecombineerd zien met keramische tegels?

Praktische vloer: laminaat

Laminaat vloeren blijven we zien in 2022. Ze zijn nog altijd favoriet omdat ze zo praktisch zijn. Wel zit e rgroot verschil in kwaliteit van laminaat vloeren. Let hier goed op als je voor een laminaatvloer gaat! Laminaat is makkelijk schoon te houden én je kunt het prima zelf leggen. Dat is niet bij alle vloeren het geval.

japandi interieur
Eigen foto @BijHeleen

Lichte vloeren

Zoals je kon zien in de keukentrends zien we in 2022 veel lichte kleuren en materialen. Dit geld ook voor vloeren. We zien veel meer lichte, houtkleurige vloeren dan voorgaande jaren. Vooral 2021 was een jaar waarin we veel donkere kleuren in combinatie met zwart zagen. Dit is alweer op zijn retour en maakt plaats voor lichte materialen en kleuren.

Trend vloer 2022

Kijk op de foto hierboven maar eens wat voor mooie, rustige basis zo’n lichte vloer geeft!

Tijdloze visgraatvloer

Als laatste zien we de visgraatvloer terugkomen. Een paar jaar geleden zagen we hem voor het eerst sinds jaren weer terugkomen. Sindsdien lijkt het een tijdloze vloer die dus ook in 2022 nog steeds blijft! Wil jij graag een visgraat vloer? Dan kun je voor een houten vloer of een PVC vloer gaan.

Martijn de Wit vloeren
Martijn de Wit visgraat vloer

Op de foto hierboven zie je een visgraat vloer van Martijn de Wit. Kijk hoe prachtig dit er al uitziet. Via de website kun je verschillende kleuren en soorten visgraat vloeren bekijken!


Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: