Een visgraat vloer is helemaal terug van weggeweest en is zelfs al langere tijd één van de populairste woontrends. Een visgraat vloer leggen is wel heel anders dan dat je een ‘gewone’ vloer legt. In deze blog lees je alles over als je zelf een visgraat vloer wilt leggen. Een visgraat vloer combineert ook heel mooi met een naturel interieur. Door een visgraat vloer zelf te leggen bespaar je kosten.

visgraat vloer leggen
PVC visgraat vloer onbehandeld eiken

De foto’s in deze blog zijn eigendom van Floer.nl

Wat kost het leggen van een visgraat vloer?

Een visgraat vloer is altijd wat duurder dan wanneer je de planken één richting op legt. Je hebt door het visgraat motief meer snijverlies. Wanneer je een visgraat vloer wilt, is de goedkoopste optie een vinyl vloer. Reken tussen de 15-60 euro per m². De volgende optie is een visgraat laminaat vloer voor ca 25-60 per m². Een visgraat PVC vloer gaat van 30-70 euro per m² en een houten visgraat vloer is tussen de 40-80 euro per m². Dit zijn de prijzen wanneer je je visgraat vloer zelf gaat leggen.

kun je een visgraat vloer zelf leggen?
Visgraat laminaatvloer

Kun je een visgraat vloer zelf leggen?

Ja, je kunt een visgraat vloer zelf leggen. Hoe moeilijk of makkelijk het is om een visgraat vloer zelf te liggen hangt onder andere af van de soort vloer die je kiest. Een visgraat vloer van laminaat is, samen met de PVC klikvloer redelijk eenvoudig zelf te leggen. Een vloer die verlijmd moet worden is een stuk ingewikkelder (dit is het geval bij een houten vloer of een plak PVC vloer). Zorg wel voor een egale ondervloer.

Hoe begin je met een visgraat vloer?
visgraat laminaatvloer

Hoe begin je met een visgraat vloer?

Wanneer je een visgraat vloer gaat leggen, is het belangrijk dat je van tevoren de vloer goed uitmeet. Je wilt namelijk niet dat de visgraat ongelijk loopt. Het oogt niet mooi wanneer de visgraat aan de ene zijde van de kamer precies uitkomt bij de muur en wanneer je aan de andere zijde een stopt met halve planken. Hiervoor bepaal je de hartlijn. Zorg dat je een winkelhaak hebt voor het leggen van de vloer. In onderstaande youtube video zie je hoe je precies te werk gaat wanneer je zelf een visgraat vloer gaat leggen.

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: