Wij mochten een verzwaringsdeken testen voor onze oudste. En ik was heel benieuwd! Ik had er al eens vaker wat over gelezen en ook weleens getwijfeld om een verzwaringsdeken aan te schaffen. In deze blog lees je onze ervaringen met de verzwaringsdeken bij een kind. Wanneer je een kind hebt wat niet zo goed slaapt, of onrustig is heb je misschien al meerdere dingen geprobeerd. Dan is het soms erg fijn om ervaringen in andere huishoudens te lezen.

Welke leeftijd verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken kun je gebruiken vanaf de leeftijd van twee jaar. Het lichaam van kinderen jonger dan 2 jaar is niet sterk genoeg om het gewicht van een verzwaringsdeken te dragen. Dit kan gevaarlijk zijn. Gebruik een verzwaringsdeken daarom nooit bij kinderen jonger dan twee jaar. Verzwaringsdekens zijn te verkrijgen in verschillende gewichtsklasses zodat jij de perfecte deken voor jouw kind kan kiezen. De deken kun je hier kopen.

welke leeftijd verzwaringsdeken?

Hoe slaap je onder een verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken kun je in een dekbed hoes doen. Een verzwaringsdeken kun je met de hand wassen, maar kun dus niet zomaar in de 60 graden was doen. De deken is gevuld en dus zwaar en zal waarschijnlijk niet makkelijk drogen. Een hoes erom zorgt dat hij schoon blijft en dat je het moment van wassen zo lang mogelijk uitstelt. Op de foto’s zie je onze deken nog zonder hoes. De deken met hoes leg je op het normale dekbed. Je kunt de deken ook in de zomer gebruiken, voor de verzwaringsdeken is materiaal gebruikt wat de warmte van je lichaam niet overneemt.

verzwaringsdeken kind ervaringen

De verzwaringsdeken ligt los op het dekbed. Door zijn gewicht blijft hij goed liggen. Hij valt er dus in de nacht niet vanaf. Ondertussen zit er wel een hoes omheen om hem schoon te houden. Meer zien van deze stoere kinderkamer? Lees de blog dinokamer maken.

Ervaringen verzwaringsdeken kind

Wat zijn onze ervaringen met een verzwaringsdeken voor een kind? Wij testten die van ons uit bij onze 6-jarige. Een actief kind wat opzich goed slaapt, maar wel wat meer rust in zijn lijfje kan gebruiken. Vooral ’s ochtends was hij een vroege vogel. Hij kon rustig in het weekend om half 7 aan het spelen zijn, terwijl hij de vorige avond was opgebleven. We hoopten dat hij met een verzwaringsdeken in de ochtend minder snel ‘aan’ zou staan.

Helpt een verzwaringsdeken om langer te slapen?

Bij ons helpt de verzwaringsdeken wel om langer door te slapen! Het is geen half 7 meer geweest. Wanneer we naar school gaan, staat de wekker om 7.15. Het gebeurt nu regelmatig dat hij door de wekker wakker wordt. Zo af en toe was het zelfs zo dat hij wel voor de wekker wakker werd en zei: ik lag nog even gewoon lekker in bed. Dit was voorheen echt ondenkbaar. Voor ons dus echt een verschil. Hij slaapt ook echt graag onder de deken en vond het vanaf nacht 1 fijn!

Ik vermoed dat hij met de deken beter in zijn diepe slaap komt waardoor hij ook uitgeruster wakker wordt en dus niet altijd direct ‘aan’ staat. Wanneer hij vroeg in de ochtend wakker wordt omdat hij naar de wc moet, kan hij daarna rustig in bed liggen of zelfs nog even slapen. Normaliter begon de dag dan al, dus dit is al erg fijn!

Tips om beter te slapen

Op Slaapwijsheid vind je nog veel meer tips om beter te slapen. Een verzwaringsdeken is echt een aanrader om te proberen als je een slechte slaper hebt. Er zijn uiteraard veel meer dingen die meehelpen aan een goed slaapritme, maar een verzwaringsdeken kan hier zeker bij helpen!

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: