Versiering kinderverjaardag zelf maken is natuurlijk helemaal leuk om de verjaardag in stijl te vieren.. Als je de mooie foto’s in deze blog ziet, krijg je toch zin om zelf aan de slag te gaan en je eigen versiering voor de kinderverjaardag zelf te maken? De decoratie voor de verjaardagen die je in deze blog ziet, kun je heel makkelijk zelf maken. In de stijl van deze mooie decoratie kon je al eerder een mooie aftelkalender voor de kinderverjaardag zien. Met de 6 budget DIY’s in deze blog vier je de verjaardag van je kleine helemaal in stijl!

versiering kinderverjaardag

Wat is hippe versiering voor de verjaardag?

Met de mooiste versiering vier je de verjaardag van een kind helemaal in stijl. Zoals je op de foto’s ziet, hoeven dit geen grote items te zijn. Wij gebruikten mooie details in zachte kleuren. De kleuren van overige items (rietjes, bekers) matchen weer goed bij de versiering. Ik laat je een aantal ideeën zien voor de kinderverjaardag waarmee je zelf aan de slag kunt gaan. Wat je hiervoor nodig hebt is mooi cadeaupapier en enkele andere mooie items. Zo leuk om te zien hoe je creatief kunt zijn met cadeaupapier en wat je daar allemaal van kunt maken! Je vind het terug in deze blog.

versiering kinderverjaardag maken
Deze foto’s zijn van @Nynkeontwerpt en @Gippy__Present

Maak zelf labels voor rietjes

De labels op het rietje hierboven maak je heel simpel zelf. Je gebruikt weer hetzelfde cadeaupapier. Je knipt een strookje uit en lijmt het om een rietje. Als de lijm droog is, knip je er een puntje uit. Eventueel kun je hiervoor ook washitape gebruiken.

Maak een taarttopper

Gebruik een paar lange satéprikkers en een draadje. Het draadje maak je vast aan de satéprikkers. Je plakt het washitape om het draadje heen en knipt het in de vorm van een vlaggetje. Ook weer zo makkelijk, maar zo leuk! Dit maakt je taart toch helemaal af.

verjaardag versiering 3 jaar
DIY taarttopper

Door een cadeaulabel op een satéprikker te bevestigen maak je heel makkelijk een leuke taarttopper. Aan de achterzijde doe je een stukje tape en klaar.

Versierde bekers voor verjaardag

Zo makkelijk kun je deze simpele, witte bekers in stijl opfleuren. Door een goed formaat glas te pakken, teken je rondjes. Deze knip je netjes uit en plak je op de bekers. Op de foto’s zie je dat er nog groter formaat rondje op is geplakt in een bijpassende kleur. Dit kun je makkelijk knippen met een kartelschaar (maar dan met een rond randje in plaats van scherpe hoek). Het glas kun je straks nog gebruiken om een DIY vlaggenlijn te maken! Zowel de bekers als de mooie rietjes shop je bij de Hema.

thema verjaardag 2 jaar
DIY met cadeaupapier

Maak zelf confetti

Op de foto hier boven zie je dat je ook heel makkelijk wat confetti kunt maken van het cadeaupapier. Niet teveel maken, anders vind je het overal terug ;). Het geeft een leuk detail en maakt de versiering voor je kinderverjaardag af!

versiering kinderfeestje
Vlaggenlijn zelf maken

Maak een vlaggenlijn

Als laatst maak je zelf een vlaggenlijn van het cadeaupapier. Je kunt het cadeaupapier op craftpapier vlaggetjes plakken, maar kunt ook vlaggetjes maken met enkel het mooie cadeaupapier.

decoratie kinderverjaardag
DIY kinderverjaardag

Welke versiering voor kinderverjaardag thema dino?

Zelf maakte ik vlaggetjes van craftpapier en plakte daar het mooie cadeaupapier op. Om het af te maken gebruikte ik de stickers die je terugvindt in de shop van Nynke. Ook vind je hier het mooie bijpassende dino kadopapier.

Versiering kinderverjaardag

Zoals je ziet, maakte ik een slinger aan de voorzijde én aan de achterzijde van de craft vlaggetjes. Zo kun je hem op verschillende manieren gebruiken!

slinger zelf maken

Wat betreft versiering voor de kinderverjaardag kun je kiezen voor een thema. Bijvoorbeeld dino’s, regenbogen, paw patrol of spiderman (zoals ik zelf al eerder koos). Echter het is ook erg leuk om te kiezen voor een bepaald kleurthema. In deze blog zie je hoe je één geheel maakt door dezelfde kleuren terug te laten komen in de decoratie voor de kinderverjaardag.

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: