Een veranda vraagt om gezellige hoekjes. Een veranda laat je plaatsen omdat je bijvoorbeeld graag buiten zit, maar wel met ‘iets’ boven je hoofd. Een veranda kan ook een verlengde zijn van je woonkamer. Hoe dan ook, een veranda is een uitstekende plek om stijlvol in te richten en ik geef je daar in deze blog tips voor.

tuinoverkapping aan huis
De afbeeldingen in de blog zijn eigendom van Verasol.

Veranda laten plaatsen

Maar eerst: waar let je nu eigenlijk op bij het laten plaatsen van een veranda of terrasoverkapping? Dat de veranda goed geplaatst is, is een belangrijke basis als je kijkt naar een stijlvolle inrichting van je veranda. Een goede basis heb je nodig om uiteindelijk iets comfortabels neer te zetten. Hiervoor gaf ik al eerder tips voor het plaatsen van een veranda.

Veranda verwarmen

Als je ook in de winter gebruik wilt maken van je overkapping, kun je ervoor kiezen om er een element in te plaatsen waarmee je warmte creëert. Dit kan bijvoorbeeld een houtkachel, vuurkorf of heater zijn. Wanneer je kiest voor een houtkachel of vuurkorf is het sfeervol om een plek te creëren waar je het hout kunt opbergen. Je kunt dit bijvoorbeeld combineren met een bankje. Erg praktisch ook, zo blijft je hout goed droog!

Functie van je veranda

Wat wordt de functie van je overkapping? Wordt het een plek waar je urenlang wilt tafelen? Wordt het een plek waar je wilt loungen met je favoriete televisieprogramma? Dit bepaalt natuurlijk welke meubels er komen te staan. En ook hoe je het verder gaat aankleden. Ga je voor een eethoek, dan is het wellicht leuk om een hangstoel in je overkapping neer te zetten. Voor als je toch een keer relaxed met een boekje wilt zitten.

veranda stijlvol inrichten

Hoe kan ik mijn veranda gezellig maken?

De veranda zelf bevat weinig kleur. De veranda overkapping is van alluminium en heeft glazen wanden. Wil je kleur in deze ruimte, dan zul je dat moeten doen met accessoires. Zet een paar gezellige kaarsen neer, ga op zoek naar mooie kussens of leg een buitenkleed neer. Kies 2 (of max 3) kleuren en ga hiermee aan de slag. Ga je voor eenheid? Laat de kleuren uit je woonkamer terugkomen in je veranda.

veranda

Hoe richt je een veranda in?

Wat ik erg gezellig vind staan in een veranda, zijn kussens en / of plaids. Een paar mooie schapenvellen over je eethoek, een mooie mand met wat plaids voor als het buiten afkoelt. Staat ook nog eens knus! Verder is mijn tip: parkeer niet teveel spullen en accessoires in je overkapping. Ga je voor een plant? Erg mooi, maar houd er rekening mee dat je hem in de zomer echt meerdere keren per week water moet geven. Als je dit niet lukt, kun je beter kiezen voor een kunstplant.

Wat zet je in je veranda?

Wil je helemaal van alle gemakken voorzien zijn? Maak een kleine koffiehoek in je veranda, zodat jij altijd een lekker bakje onder handbereik hebt! Helemaal als je veranda overkapping verder in de tuin staat is dat ideaal.

veranda inrichten

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: