Een tv meubel maken is leuk om te doen als je iets ‘anders’ wilt dan anders. Dat deden wij, en in deze blog lees je daar meer over. Een tv meubel kiezen… Dat kan nog best heel lastig zijn. Een tv meubel wordt al snel een verzamelplek van snoertjes, accessoires en misschien zelfs dvd’s of andere prullaria. Dat zorgt ervoor dat de televisiehoek al snel rommelig oogt.

tv meubel maken
balk onder tv plaatsen

Hoe maak je een zwevend tv meubel?

Ik ben dol op eikenhout. Je vindt dit op verschillende plekken in ons huis terug. Eikenhout is ook mooi te combineren in een japandi interieur. Ik bedacht dat ik onder de tv graag een robuuste, eiken balk wilde. In eerste instantie bedacht ik een balk op twee stalen poten. Dit kreeg ik echter niet bij elkaar gezocht en vond ik toch wat rommelig lijken. We besloten zelf een tv meubel te maken. Het gymbankje wat onder het meubel staat is ideaal voor verjaardagen. Je schuift zo makkelijk een rijtje kinderen aan. We plaatsten de balk op deze hoogte dat het krukje er perfect onder past.

Eiken balk onder tv

De balk onder de tv is van eikenhout. We kozen een balk van 20 x 20 centimeter. Voor ons precies de goede afmeting. Een dunnere balk zou voor ons te iel zijn. Dit mag best een eyecatcher zijn. Een dikkere balk zou echt te gek worden. Te robuust en zeker ook te zwaar. De lengte van de balk? Die hebben we berekend aan de hand van de breedte van de muur en de tv. Hij is om en nabij de twee meter.

DIY tv meubel maken

De eiken balk die we onder de tv maakten, weegt nogal wat. We kochten de balk bij een plaatselijke houthandel. Ik koos ervoor een ‘meubel’ te maken wat niet echt een meubel is. Bij een meubel denk je toch aan een soort kastje met deurtjes of in ieder geval opbergruimte.

balk onder tv

Voordeel van een balk onder je tv is dat het geen opslagplaats wordt van prulletjes. Er staan altijd een paar vaste voorwerpen op maar meer ook niet. Ik houd van opgeruimd en dit is perfect! Daarnaast is het ook makkelijk. Een meubel wat net een stukje boven de grond hangt of staat verzamelt vaak heel wat stof onder zich. Hier hoopt zich in ieder geval geen stof op!

Eiken balk bewerken

We moesten de balk nog op maat zagen en haalden er een klein stukje af. Daarna hebben we de balk kaal geschuurd. Eerst wilde ik de balk nog bewerken met een blanke lak maar uiteindelijk besloot ik de balk zo te laten. Want kijk maar eens: hij is zo toch prachtig?

Houten woonaccessoires
De houten line art die op onze balk staat, shop je bij Nuuwathome met 10% korting met de code BijHeleen10

Het eikenhout combineert mooi met natuurlijke kleuren en materialen. Het geeft een rustige basis in je interieur die heel makkelijk te combineren is.

Tv meubel zelf maken

Het bevestigen van deze balk aan de muur was nog een hele klus. De balk was loodzwaar en het was een hele klus. We bevestigden hem met draadijzers in de muur. In onderstaand filmpje vind je nog meer informatie en details over het plaatsen van de balk.

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: