Een tv meubel is een lastig meubelstuk om te kiezen. Maar het kan juist de inrichting maken of breken. Een te klein meubel voor grote televisie (of een tv meubel kleiner dan je tv) lijkt nou eenmaal niet mooi. Een tv meubel die eigenlijk te groot is voor de ruimte, is het ook niet. In deze blog lees je 5 tips over het kiezen van tv meubels.

tv meubel kiezen
Foto’s zijn eigendom van Zen Lifestyle.

Tip 1: het juiste formaat tv meubel kiezen

Bedenk het juiste formaat televisiemeubel voor de plaats waar hij komt te staan. Het is mooi als het meubel iets groter is dan je televisie. Je zou eens wat a4tjes op de grond kunnen leggen (of op de muur kunnen plakken) om te bekijken wat voor oppervlakte je mooi vind. Welke maat is de ideale maat voor jouw meubel? Dat hangt af van de grootte van je woonkamer (en natuurlijk die van je tv) en je overige meubels. Als je een grote woonkamer hebt met grote meubels, is een groot televisiemeubel ook erg mooi. Zijn jouw meubels wat kleiner, dan is een televisiemeubel in een slag kleiner wellicht mooier.

Tip 2: functie van het televisiemeubel

Welke functie moet het tv meubel hebben? Moet er (veel) opbergruimte zijn, of wil je vooral iets om de ruimte rond de televisie aan te kleden en er een gezellig hoekje van te maken? Allemaal dingen om rekening mee te houden wanneer je een tv meubel gaat kiezen.

tv meubel kiezen tips

Tip 3: ga voor een passende stijl

De stijl van je meubels is bepalend voor de stijl van je televisiemeubel. In een industriële inrichting zou je minder snel een vintage tv meubel kiezen. Je kunt natuurlijk voor een complete meubelset gaat waarbij je alle meubels van dezelfde soort hebt. Je kunt ook een ‘los’ televisiemeubel uitzoeken. Het kan tegenwoordig allemaal. Wanneer je zwarte details hebt in andere meubels, kan het mooi zijn om dit ook in je televisiemeubel terug te laten komen. Denk bijvoorbeeld aan zwarte stoel- of tafelpoten. Of zwarte greepjes op je buffetkast.

televisiemeubel kiezen

Tip 4: een zwevend meubel of een meubel op pootjes?

Wil je een tv meubel die zweeft (en dus aan de muur hangt) of een tv meubel op pootjes? Zwevende tv meubels maken lekker makkelijk schoon onder het meubel. Ideaal als je van gemak houdt. Een meubel op pootjes zou je eventueel nog kunnen verplaatsen. Een zwevend tv meubel vind ik persoonlijk wat strakker staan. In een modern en/of strak interieur zou ik hier wat eerder voor kiezen. Beiden heeft zijn voor- en nadelen.

Tip 5: laat vormen terugkomen

Vormen terug laten komen, hoe dan? Misschien heb jij een schilderij, een kleed of een meubelstuk met een bepaalde vorm. Deze zou je in het tv meubel terug laten komen. In de afbeelding bovenaan deze blog zie je de ronde vormen van de salontafeltjes terugkomen in het televisiemeubel. Zo kun je vormen, kleuren of materialen terug laten komen in je interieur. Hierdoor wordt het één geheel. Heb jij bijvoorbeeld een hotel chique interieur? Kies een televisie meubel die bij deze stijl past. Wellicht wordt het dan een zwart meubel of een meubel van donker hout.

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: