Een nieuw jaar betekent nieuwe trends. De tuintrends van 2021 kwamen overeen met de woontrends die we in dat jaar zagen: zwart, strakke lijnen. Wat zien we in 2022 voor tuintrends? Ik laat het je zien!

tuintrends 2022
Tuininspiratie

In deze blog gebruik ik een combinatie van eigen foto’s en gratis stockfoto’s.

Maak een moestuintje

Zelfvoorzienend leven is de trend van 2022. Duurzaamheid zagen we in 2021 al, het zelfvoorzienend leven sluit daar mooi bij aan. Dus: maak je eigen moestuintje! Wel een trend die wat tijd vraagt, verkijk je niet op hoeveel tijd het bijhouden van een moestuin kost. Je kunt natuurlijk gaan voor een klein moestuintje met een paar groentes of wat fruit. Hiermee ben je niet zelfvoorzienend, maar het is een leuk begin. Je kunt dan gaan voor een . Heb je wat meer ruimte? Dan is een echte kweekkas ontzettend leuk om in je tuin te zetten!

kweekkas
A green house full of flowers and plants

Kleur in de tuin

Gebruik kleur! En dan vooral: GROEN! Groen zien we natuurlijk in de planten, heggen etc. Maar kleur in de tuin zien we ook terug in accessoires. Mix groen met beige, grijs en zandkleuren. Leuk, het sluit weer precies aan bij de keukentrends van 2022. We zien in 2022 echt weer een verschuiving van kleurgebruik. De donkere kleuren maken plaats voor lichte, zachte kleuren!

Bij voorkeur zien we zachte kleuren en vormen in de tuin. Dit in tegenstelling tot de afgelopen jaren, toen was zwart een kleur die we veel in tuinen zagen terugkomen.

Creeër een tuinkamer

Een tuinkamer is eigenlijk een kamer in je tuin. Een soort serre aan je huis bijvoorbeeld. Zo komen buiten en binnen samen. Dit soort dingen (net als overkappingen) zien we haast als paddestoelen uit de grond schieten. Doordat mensen meer thuis zijn en meer thuis werken worden er zowel in als om huis sfeervolle en comfortabele hoekjes gemaakt om te zitten. Een tuinkamer kan ook verderop in de tuin staan, deze hoeft niet persé aan het huis vast te zitten.

Tuin inspiratie:

Duurzaamheid

Ook duurzaamheid zien we weer terugkomen in de tuintrends van 2022. In 2021 was dit ook een tuintrend. Denk aan het gebruik van duurzame materialen. Duurzaam materiaal voor je tuinmeubels, groene hagen. Een duurzaam materiaal voor je tuin kan bijvoorbeeld douglashout zijn. Zelf gebruikten we dit materiaal veel in onze tuin. We hebben bijna alle items van douglashout zelf gemaakt. Een voorbeeld zijn de Douglas deuren die we maakten, je kunt het in onderstaande kort

Meer plaatjes van onze eigen tuin & doe het zelf tips vind je op mijn Instagram. Zie ik je daar?

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: