Zo kun jij het perfecte tuinmeubilair kiezen voor in jouw tuin

Naast het selecteren van meubels voor binnenshuis, is het ook van belang om de juiste stijl te kiezen voor je tuinmeubilair. Er zijn talloze stijlen om uit te kiezen en het is cruciaal om de stijl te vinden die het beste bij jou past. In deze blog geven we je meer tips over hoe je het perfecte tuinmeubilair kiezen kunt en waar je op moet letten bij de aanschaf. Lees verder voor meer informatie!

Welk meubilair heb je nodig?

Om je tuin aantrekkelijk en comfortabel te maken, heb je diverse meubelstukken nodig. Begin met het kiezen van de juiste tuintafel. Overweeg zorgvuldig de grootte van de tafel en voor hoeveel personen deze geschikt moet zijn. Daarnaast is het materiaal ook van belang; tuintafels zijn verkrijgbaar in diverse materialen zoals aluminium, teak, wicker en graniet. Natuurlijk horen bij een tuintafel ook bijpassende tuinstoelen van Tuinmeubelshop. Deze zijn ook verkrijgbaar in diverse materialen en comfortniveaus. Zo zijn er dining stoelen die zeer comfortabel zijn, maar ook verstelbare stoelen, lounge stoelen en barstoelen.

meubilair tuin

Denk na over het materiaal

Bij de aanschaf van tuinmeubelen, zoals tuintafels, is het belangrijk om aandacht te besteden aan het materiaal waarvan ze zijn gemaakt. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke kenmerken en voor- en nadelen. Je kunt kiezen uit diverse materialen, waaronder metaal, hout, aluminium, wicker, plastic en kunststof. Metaal en hout zijn de meest populaire materialen voor tuinmeubelen, terwijl rotan en wicker zorgen voor een natuurlijke uitstraling. Kunststof en plastic zijn goedkopere opties, maar bieden vaak minder duurzaamheid dan andere materialen. Als je verschillende materialen combineert in je tuinmeubilair, zorg er dan wel voor dat het geheel mooi bij elkaar past en zorgt voor een harmonieuze uitstraling in je tuin.

tuinmeubilair kiezen

Het onderhoud van je meubilair

Het is belangrijk om je tuinmeubilair goed te onderhouden, net zoals je je bank moet stofzuigen. Het onderhoud van je tuinmeubelen is afhankelijk van het materiaal waaruit ze gemaakt zijn. Je kunt hier met het tuinmeubilair kiezen rekening mee houden. Zo moeten metalen en houten meubelen regelmatig schoongemaakt en gesmeerd worden met een waterbestendige olie om roest en schimmel te voorkomen.

Rotan en wicker tuinmeubilair onderhouden

Voor rotan en wicker gelden ook speciale onderhoudsmethoden, zoals regelmatig poetsen met een zachte doek en het gebruik van waterbestendige sealers. Bij houten meubels moet je extra letten op natte weersomstandigheden. Je kunt houten meubels behandelen met speciale lakken die ervoor zorgen dat ze waterdicht worden. Door je tuinmeubilair goed te onderhouden, behouden ze hun kwaliteit en gaan ze jarenlang mee.

Vind je het lastig hoe je terras in te richten? Lees de blog over 5 tips voor het inrichten van je terras.

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: