Tuinkabouters: de één is er dol op, de ander vind het verschrikkelijk. Ik vind ze zó leuk, en wilde er ook al zo lang één in mijn tuin. Het liefste een roze. Als ik écht mocht kiezen, dan was het fuchsia roze. Het werd poederroze. Tijdens een rondje supermarkt kwam ik deze gifgroene tuinkabouter tegen. Leuk ding, niet mijn kleur. Dus ik ging aan de slag en ging deze groene tuinkabouter verven.

DIY tuinkabouter verven

Wat heb je nodig om een tuinkabouter te verven?

  • natuurlijk een tuinkabouter. Meestal moet je er even tegenaan lopen. Ik liep er zo een keer tegenaan toen ik mijn weekboodschappen in de supermarkt deed.
  • schuurpapier
  • verf

Schuur de tuinkabouter

Als eerste schuur je de tuinkabouter. Probeer goed in de hoekjes te komen, bijvoorbeeld door je schuurpapier even dubbel te vouwen. Na het schuren maak je hem goed schoon, zodat alle stof eraf is.

Verf de tuinkabouter

Nu kun je aan de slag met verf! Het beste kun je spuitverf kopen. Ik koos roze spuitverf. Je spuit een dun laagje verf op de tuinkabouter. Als je teveel verf erop spuit, krijg je druipers. Als de verf droog is, spuit je weer een nieuw laagje verf op de tuinkabouter. Zo ga je net zo lang door tot je kabouter naar wens is. Tip: doe dit op een zonnige dag lekker buiten. Dan is de verf zo droog en kun je lekker doorwerken.

Het voordeel van spuitverf is dat het meteen egaal wordt en je geen strepen van de kwast ziet.

Succes! Hier zie je mijn tuinkabouter make over:

Leuk om jouw geverfde tuinkabouter te zien.. Laat je hem anders zien via Instagram? Dol op inspiratie van jullie!

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: