Een tuinhuis met overkapping is dé ideale manier om verschillende functies te combineren. Het tuinhuis geeft opbergruimte en de overkapping geeft ruimte om beschut te zitten. In deze blog lees je handige tips wanneer je ook een overkapping (met tuinhuis) wilt plaatsen.

Wat kost een tuinhuis met overkapping?

Voor een tuinhuis met overkapping moet je rekenen op minimaal €2500. Echt minimaal, want hier komen waarschijnlijk nog kosten bij op. Kosten om te (laten) plaatsen, gereedschap wat misschien nog moet worden aangeschaft, speciale schroeven die je wilt gebruiken. De prijs van een overkapping hangt onder andere af van de houtsoort, de dikte van de houtsoort die je kiest en de grootte van de overkapping. Een douglas tuinhuis is een stuk duurder dan andere houtsoorten. Het ziet er ook een stuk robuuster uit en zal langer meegaan.

Tuinhuis: volgens de laatste tuintrends

Een tuinhuis is volgens de laatste tuintrends. Een overkapping of tuinhuis zien we al jaren terugkomen in de populairste tuintrends en dat lijkt hij voorlopig ook nog te gaan doen. We hebben ze een aantal jaren geleden veel gezien in de kleur zwart (overigens net als keukens en deuren, hier had de zwarte trend ook de overhand). Op dit moment gaat de trend meer richting lichtere kleuren.

Tuinhuis met overkapping

Foto: eigendom van Gadero.nl

Kan ik een tuinhuis met overkapping zelf bouwen?

Een tuinhuis met overkapping kun je zelf bouwen. De overkappingen en tuinhuisjes met overkapping die je op deze pagina ziet, zijn juist zelf bedoeld om zelf in elkaar te zetten. Ben je nou echt helemaal niet handig? Dan is het wel handig om wat hulp te vragen. Het is wel belangrijk dat het geheel echt stevig staat.

Tuinoverkapping plaatsen

Waar moet ik op letten als ik een tuinhuis met overkapping plaats?

Er zijn een aantal dingen die belangrijk zijn bij het plaatsen van een tuinhuis met overkapping of een overkapping. Ten eerste: bekijk wat de regels zijn wat betreft plaatsen bij de erfgrens, de hoogte van de overkapping en het evt. aanvragen van een vergunning. Dit is allemaal per situatie weer anders en moet je van tevoren goed bedenken.

tuinhuis met overkapping goedkoop

Hoe is de stand van de zon en waar plaats je dan de overkapping en het tuinhuis, zodat je optimaal profijt hebt van je overkapping? Het zou een beetje zonde zijn als je het geheel op zo’n plek neerzet dat je alsnog continue in de zon zit. Bekijk dit goed van tevoren!

Wil je stroompunten / licht in de overkapping of in je tuinhuis? Zo ja, ligt dat er al of moet je dat nog aanleggen? In principe kun je dit het beste meteen doen, zodat je later niet alsnog je tuin hoeft open te halen.

Tuinhuis met overkapping plaatsen tips

Waar gaat het regenwater heen wat op je tuinhuis met overkapping valt? Bedenk een plan voor de hemelwater afvoer én houd er rekening mee dat je dit officieel niet op openbare grond mag lozen.

Meer informatie over het plaatsen van een blokhut vind je in deze video:

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: