Ga jij ook een tuinfeest organiseren thuis? De zomer komt eraan en dat is het perfecte seizoen om een spetterend tuinfeest te organiseren. Een tuinfeest organiseren is een heel geregel, maar met een goede checklist en planning organiseer jij een spetterend feest. Alle tips om je feest te laten slagen lees je in deze blog. Van het regelen van handige partytenten tot mooie decoratie en de lekkerste hapjes.

Checklist tuinfeest organiseren

  1. maak een gastenlijst
  2. tref voorbereidingen
  3. maak een boodschappenlijst
  4. reserveer catering
  5. regel zitplekken en een partytent
  6. kleed je tuin sfeervol aan
tuinfeest organiseren thuis
Photo by fu zhichao on Pexels.com

Maak een gastenlijst

Maak een gastenlijst. Zo weet je hoeveel mensen er ongeveer komen. Wordt het een eetfeestje? Zorg voor voldoende zitplekken. Is jouw tuinfeestje meer een borrel of dansfeestje? Dan heb je misschien meer aan een paar statafels. Komen er kinderen? Zorg dat er ook voor hun wat te doen is.

Tuinfeest voorbereiden

Bedenk nu wanneer je tuinfeest gaat plaatsvinden en op welke tijden. Maak een uitnodiging en nodig gasten uit. Daarnaast ga je kijken wat je graag aan eten of drinken op je tuinfeest wilt hebben. Ga je zelf aan de slag of laat je dit verzorgen door een catering? Bedenk dit op tijd.

Maak een boodschappenlijst

Maak een boodschappenlijst. Zorg dat je voldoende boodschappen inslaat, maar ook weer niet teveel. Je hoeft niet de rest van het jaar van het drinken van je tuinfeestje te genieten. Als er kinderen komen, kun je misschien wat buitenspeelgoed voor ze op je boodschappenlijstje zetten. Denk aan een voetbal of een springtouw. Misschien wordt het een echte zomerse dag en kun je de kinderen vermaken met water of zelfs een zwembad. Echt feest!

Reserveer catering

Ga jij voor gemak en laat je het eten door een catering verzorgen? Zorg dat je deze dan ook direct reserveert wanneer de datum van jouw tuinfeest bekend is. Beter te vroeg reserveren dan de hond in de pot ;).

Voorkom dat je tuinfeest in het water valt

Met een partytent (of meerdere partytenten) voorkom je dat jouw tuinfeest in het water valt. Stel dat er wel een buitje langskomt dan kunnen jullie rustig blijven tafelen. Zorg voor voldoende (comfortabele) zitplekken.

Decoreer je tuin

Als laatste: zorg voor een gezellige aankleding van je tuin! Hang de slingers buiten, zorg voor een mooi tafelkleed, maak een loungeplek met een mooi vloerkleed in je tuin en zorg voor sfeervolle tuinverlichting.

Met deze checklist kun jij een spetterend tuinfeest organiseren thuis! Meer tips voor het organiseren van een tuinfeest? Lees de tuinfeest blog van Linda met nog meer tips voor een spetterend tuinfeest.

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: