Geniet je graag van de buitenlucht in je tuin of op je balkon en wil je het buiten graag opleuken? Dan is een buitenkleed of tuin vloerkleed echt iets voor jou! Een buitenkleed of tuinkleed is zoals de naam al verklapt een tapijt wat je buiten in de tuin of op het balkon kunt leggen. De kleden zijn voorzien van plastic waterafstotend materiaal wat ervoor zorgt dat de kleden tegen slecht weer kunnen. Ideaal voor het Hollandse weer dus. Daarnaast maken buiten- en tuinkleden je buiteninterieur een stuk vrolijker en gezellig. Lees verder voor meer informatie over deze kleden en de voordelen.

Aanvulling op je buiteninterieur

Met een buiten- of tuinkleed kan je op een decoratieve en frisse manier meer eenheid en rust in je buiteninrichting creëren. Of je het kleed nou in je tuin, tuinhuisje, balkon of dakterras legt, een tuin vloerkleed zorgt voor meer sfeer en stijl. Tegenwoordig zijn veel tuinen betegeld, wat er snel een beetje grauw en somber uit kan zien. Met een tuinkleed kan je je tuin opfleuren en een boost geven. Perfect voor in het voorjaar en de zomer! Heb je een hottub of zwembad in de tuin? Dan is een tuinkleed ook ideaal om ernaast te leggen, want ze zijn goed bestemd tegen nattigheid. Ook fijn dat je dan niet met je blote voeten over het grind of de harde tegels hoeft te lopen.

tuin vloerkleed
Afbeeldingen zijn eigendom van Volero.nl

Vuil- en weerbestendig

Buiten- en tuinkleden zijn zo gemaakt dat ze tegen een stootje en viezigheid kunnen. Als er etensresten of andere viezigheid op het buitenkleed zitten, dan haal je het er gemakkelijk af door er een nat doekje overheen te halen. Een ander voordeel is dat je het kleed zo kan oprollen en in de schuur kan zetten. Ben je je kleed vergeten binnen te zetten terwijl het hard heeft geregend? Geen probleem! In de zon droogt het kleed zo weer op. Je kunt de buiten- en tuinkleden dus vrijwel heel de zomer buiten in de tuin of op het balkon laten liggen.

Welk kleed past het best in mijn tuin?

Afhankelijk van de plek waar je je buitenkleed neerlegt, heb je een bepaald formaat en vorm nodig. Als je een loungestoel in de tuin hebt, dan past daar een ronde vorm goed bij. Na het zonnen stap je dan niet op de hete stenen, maar op een rond en mooi buitenkleed. Voor op een balkon zijn er rechthoekige kleden zodat hij mooi op het balkon past. Voor een zwembad of hottub is een zacht tuinkleed ideaal, zodat je lekker ontspannen het water in kan stappen. Heb je een grote tuin? Dan heb je ook de ruimte voor een tuintapijt. Deze kan je bijvoorbeeld onder de tuintafel plaatsen of onder de loungeset plaatsen.

Wil je meer tips over je terras sfeervol inrichten? Lees de blog!

Leuk je tuin op met een nieuw tuin vloerkleed!

buitenkleed tuin

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: