Trendkleuren interieur

Trendkleuren interieur

Ben jij van plan om jouw interieur een frisse look te geven? Of verander je graag elk jaar jouw interieur? Lees dan eerst dit blog. Dit blog vertelt je namelijk precies welke trendkleuren we meer gaan zien in het interieur. Ook zie je de beste boekentips op het gebied van interieur voorbij komen: boordevol inspiratie en handige tips!

Dit blog is geschreven door Jeroen van Gessel, de eigenaar van postermerk “osare” (osare-art.com.)

Trendkleuren interieur 2021

Voor wie ook geen genoeg kan krijgen van interieur en doe het zelf inspiratie heb ik onderaan de blog een filmpje geplaatst. Leuk om die even te bekijken. Deze blog staat in de top 5 van populairste blog in 2021!

Trendkleur 1: donker!

De eerste trendkleur die we steeds meer gaan zien is een donkere kleur op de wanden. Dit is een trend die goed samengaat met een scandinavisch industrieel interieur.

trendkleuren interieur
Ikea

Een donkere kleur op de wanden geeft een gezellige en knusse indruk. Toch zijn veel mensen huiverig om een donkere kleur te gebruiken in huis. We zien nu dat meer binnenhuisarchitecten het aandurven om een donkere kleur te gebruiken. Een diepe blauwtint op de wanden geeft een warm gevoel in huis.

Wist je dat een donkere kleur in de slaapkamer één van de slaapkamer kleuren trends is?

Trend kleur kozijnen

Donkere kleuren worden tegenwoordig ook weer op kozijnen toegepast. Lees meer over gordijnen bij zwarte kozijnen. Zwarte en antraciet kozijnen zijn de trend van 2021.

Nog een bijkomend voordeel van een donkere kleur op de wand is dat het de oneffenheden camoufleert. Heeft jouw muur een paar onregelmatigheden, dan zal dit met een lichte kleur erg opvallen omdat het een schaduw laat zien. Met een donkere kleur is dit niet het geval en zo lijkt de wand toch helemaal egaal.

gallery wall
Roomed

De kleur zwart zien we ook steeds meer terug in items als deuren, plinten en woonaccessoires. Wist je dat je heel makkelijk je tafel kunt pimpen door er een stoer stalen onderstel onder te zetten? Dit is een mooie manier om het zwart van je muur, kozijnen of deuren in terug te laten komen! In de DIY blog ‘tafelpoten vervangen‘ lees je precies hoe je dit in 30 minuten fikst. Zo is je tafel helemaal van nu!

Donkere kleuren maken jouw interieur uniek. Ben je toch nog bang dat jouw kamer te donker zal worden? Of ‘heb’ je meer met lichte kleuren? Lees dan snel door naar de volgende trendkleur voor interieur.

De tweede ’trendkleur’ die we steeds meer gaan zien is een streep op de wand.

Een streep of lambrisering op de wand? Ja. Een streep op de wand is namelijk een echte eyecatcher. Je kunt met strepen op de wanden jouw fantasie de vrije loop laten gaan. Toch zien we vaak dat er bij een streep op de wand wordt gekozen voor een enkele streep in een lichte kleur, zoals je hieronder kan zien. Ook de kleur groen wordt in 2021 nog veel gebruikt in interieurs. Zowel op muren, als in accessoires en natuurlijk niet te vergeten de urban jungle trend; veel en vooral grote planten in huis!

Kleurvlakken woonkamer

Het verven van kleurvlakken woonkamer is een budgetvriendelijke manier om een statement te maken! Het verven van kleurvlakken is ook één van de interieurtrends van dit moment.

trendkleuren interieur
Dekker

Ook kun je goed een donkere streep op de wand maken. Dit wordt ook wel een lambrisering genoemd. Zo heb je toch een donkere kleur gebruikt zonder dat jouw kamer te donker wordt.

lambrisering verven
living tomorrow

Trendkleur 3: goud in je interieur

Goud wordt vaak gebruikt in combinatie met een donkere kleur als zwart. De kleur goud geeft een luxe indruk en heeft een chique uitstraling. Is goud één van jou trendkleuren? Dan is deze egg kandelaar een echte musthave die je eigenlijk niet mag missen!

We zien dat goud vaak terugkomt in de decoraties en niet op de wanden en grote meubels. Goud kleurige decoraties trekken snel de aandacht. Gebruik dus niet teveel goud, dit maakt het namelijk te druk. Goud zien we, net als zwart, ook terug in de keukentrends van 2021. Zo kun je je woonkamer en keuken perfect op elkaar afstemmen!

Deze trendkleuren zijn perfect te combineren met een houten vloer. Dit geeft je interieur een warme uitstraling.

trendkleuren interieur
luxaflex

Woonkamer kleuren 2021

Dat waren onze drie trendkleuren voor in je interieur. Hiermee kun je je woonkamer gezellig inrichten. Soms kun je met enkele kleine aanpassingen je woonkamer een stuk sfeervoller maken! Ook hier kun je de trendkleuren voor je interieur in toepassen.

Welke kleur ga jij gebruiken in jouw interieur?

Japandi interieurtrend

De Japandi interieurtrend is mijn ding. In het korte filmpje hieronder krijg je een idee hoe je de japandi trend kunt toepassen in je woonkamer.

Kijktip: Onze woonkamer in Japandi stijl:

Tuintrends 2021

Naast interieurtrends, zijn er natuurlijk ook tuintrends. Kijk snel wat de tuintrends van 2021 zijn! Ben je ook benieuwd naar de interieur trendkleuren van 2021, lees dan dit blog interieur kleuren 2021.


Deze blog bevat affiliate links.