In deze blog lees je de belangrijkste tips voor de goede combinaties in je interieur. Voordat je begint met het samenstellen van je nieuwe interieur zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Onder andere de combinaties van kleuren, materialen en de meubels zijn erg belangrijk om over na te denken. Wat wordt de algemene stijl in huis en hoe ga je die neerzetten? Geef je de voorkeur aan strakke lijnen en een minimalistische uitstraling, of voel je je meer aangetrokken tot een landelijk interieur?

interieur tips

Interieur tips

Het kan ook zijn dat je graag een combinatie maakt van meerdere woonstijlen om zo jouw eigen unieke stijl te vormen. Vergeet ook de kleinere details niet! Bij het samenstellen van je interieur gaat het erom de juiste combinaties op te zoeken en de balans te vinden tussen vorm en functie. Deze tips helpen je bij het vinden van de juiste combinaties voor je interieur!  

De kleurencombinaties 

Een goede regel is om drie kleuren te kiezen voor in je huis. Eén voor de muren, één voor de vloer en één voor de accenten. Wil je een mooie laminaat vloer in een houtlook met een lichte kleur? Dan kun je op de muren één of meerdere kleuren op verschillende muren aanbrengen die daarbij passen. Er zijn verschillende manieren om kleuren op de muur te combineren. Door kleuren te gebruiken die dichtbij elkaar liggen, creëer je een harmonieuze uitstraling.

tips interieur

Als je in de bekende felle kleuren van de kleurencirkel zou praten zou dit betekenen dat je bijvoorbeeld oranje en geel kiest of groen en blauw om deze harmonie te creëren. Let wel op: een harmonieuze kleurencombinatie is niet hetzelfde als een ton sur ton combinatie. Dat is weer iets anders. Ton sur ton is namelijk dezelfde kleurtint met een andere wit gradatie. Op verfstalen staan deze kleuren vaak onder elkaar op dezelfde pagina. Door ton sur ton kleuren te kiezen kun je op een subtiele manier een fijne nuance aanbrengen in je interieur. Dit is vooral populair bij natuurlijke en neutrale kleuren. 

interieur combinaties

Het combineren van de meubels 

Wat kun je mixen en wat moet je matchen? Iets waar je misschien niet heel vaak over nadenkt. Als het maar mooi staat toch? Maar geef je hier wel wat tijd en aandacht aan dan zul je dat ook echt terugzien in het eindresultaat. 

Meubels zoals een salontafel, een tv-meubel en de eettafel zou je over het algemeen in dezelfde stijl kunnen houden. Of in hetzelfde houttype als het om houten meubels gaat. Zo houd je een subtiele rode draad in je interieur. De overige meubels kunnen daarentegen dan weer volledig gemixt worden om het interieur juist weer interessant te houden. Uiteraard kun je ook verschillende materialen mixen en matchen. Denk hierbij aan een variatie in sierkussens van linnen en wol.  

Woonstijl combinaties 

Het combineren van verschillende woonstijlen is natuurlijk ook een goede manier om je interieur uniek en interessant te maken. Je kunt bijvoorbeeld vintage en moderne meubels met elkaar combineren. Of rustieke elementen zoals bij een industriële stijl combineren met meer verfijnde details. Door verschillende woonstijlen te combineren kun je eigenlijk je eigen stijl creëren en zo een interieur krijgen die écht van jou is en een weerspiegeling is van jouw persoonlijkheid. Neem vooral de tijd om de combinaties te vinden die bij jou passen. Succes! 

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: