Het jaar 2021 is alweer bijna voorbij. Tijd om terug te kijken over dit jaar. Hiervoor pak ik de blog throwback over 2020 er even bij. In 2020 schreef ik mij als BijHeleen in bij de KVK. In 2021 heb ik dit verder kunnen vormgeven. Lees je mee met de throwback over 2021?

Interieur en DIY blog

Waar ik in 2020 mijn hele blog overhoop heb gegooid, lag mijn focus in 2021 ook voor het grootste deel op mijn blog. Mijn website betekent immers mijn online bereik. Om online bereik alleen van Instagram af te laten hangen, vind ik te kwetsbaar. Dit kan ook zo ineens weg zijn, met heel veel pech. Mijn keuze was om de meeste focus op mijn website te hebben in 2021.

Focus op blog

Mijn blog is de plek waar mijn inkomsten uit komen. Regelmatig wordt ik benaderd voor samenwerkingen. Soms krijg ik de vraag of er een gastblog op mijn blog geplaatst kan worden voor een bedrijf. Ook komt regelmatig de vraag of ik een inspirerende blog voor een bedrijf kan schrijven. Een enkele keer doe ik een samenwerking met een barterdeal. Een voorbeeld hiervan is de samenwerking die ik afgelopen jaar had met barnwoodweb. In samenwerking met barnwoodweb plaatsten we een houten schuifdeur en maakten we wandbekleding van barnwood.

Doordat ik mij voornamelijk focuste op mijn blog, heb ik weinig aandacht aan Social media gegeven. Dat betekent ook dat daar weinig groei was. Pas in de tweede helft van 2021 had ik weer tijd en ruimte om met Social media bezig te gaan. Allereerst Instagram.

Interieur & DIY Instagram

Instagram is de plek waar ik voornamelijk barterdeals doe. Samenwerkingen waar ik niet voor betaald krijg, maar waarvoor ik regelmatig producten krijg opgestuurd. In 2022 hoop ik mijn Instagram verder te laten groeien. Ik ben in de tweede helft van 2021 met het inzetten van DIY reels op Instagram. Deze zijn handig om aan blogs te koppelen. Bijvoorbeeld deze Reel die gekoppeld is aan de blog over het maken van een radiatorombouw.

Doe het zelf account

Ik ben dol op zelf dingen maken. Dat is waar ik blij van wordt. En wat is er nou leuker om dingen te delen waar je blij van wordt? Ik besloot dat hier mijn focus steeds meer komt te liggen. Het zelf maken van dingen. Op mijn blog vind je regelmatig een DIY blog, en op Instagram bijvoorbeeld DIY reels. Reels zijn ideaal om in te zetten als je een DIY online zet, zo kun je makkelijker laten zien hoe je iets maakt.

Ik probeer zoveel mogelijk te delen als ik iets een tip heb, iets wil laten zien of je specifiek ergens mee wil inspireren. Het zou dus ook prima kunnen dat het soms een paar dagen of langer ‘stil’ is op mijn account. Ik ga niet iets delen ‘omdat het al te lang geleden is’.

Het gaat me er absoluut niet om om snel te groeien. Ik weet dat volgers te koop zijn, maar aan gekochte aantallen heb ik niks. Ik heb graag volgers die mij volgens omdat ze blij worden van de inspiratie :).

Pinterest opzetten

Op één of andere manier heb lukte het me tot nu toe niet om Pinterest voor mijn bedrijf in te zetten. In het laatste kwartaal van 2021 heb ben ik hier vooral mee bezig geweest. Met succes, want op het moment is mijn bereik via Pinterest groter dan het ooit geweest is. Ik hoop dit een beetje bij te houden.

Doelen 2022

  • vergroten van het bereik van mijn blog. Dit is het afgelopen jaar gegroeid, maar hier ligt weer een belangrijke focus voor 2022. Dit ga ik verder uitbouwen, zodat het steeds minder een ‘uit de hand gelopen hobby’ en steeds meer een eigen bedrijfje wordt.
  • een ‘eigen’ Instagram. Huh, die heb je toch al? Klopt. Maar met eigen bedoel ik: onderscheidend van anderen. Ik hoef niet zozeer te delen wat trending is of wat ik ergens voorbij zie komen en wel leuk vindt. Ik houd van een eigen stijl en eigen ideeën! Dat is waarmee ik me hoop te onderscheiden.
  • structureel werktijd inplannen. Hierbij heb ik vaste dagdelen in de week waarin ik ongestoord aan mijn blog en Socials kan werken, om zo alles bij te houden.
  • een eigen product???? Dit stond voor 2021 op de planning, maar dat is niet gelukt. Voor 2022 staat dit open, maar zonder focus. Ik ben benieuwd of dit op mijn pad komt.
BijHeleen interieur blog

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: