Een taxushaag zien we steeds vaker in tuinen. Een haag van taxussen is een groene, natuurlijke afscheiding. Wanneer je voor zo’n groene afscheiding in je tuin gaat, is het natuurlijk wel belangrijk dat deze er goed verzorgd uitziet en vol is. Een taxushaag past binnen de tuintrends van 2022. Hier zien we weer meer kleur in de tuin en duurzame oplossingen. In deze blog vind je tips voor een volle haag!

taxushaag
Deze foto is eigendom van Taxus Topper

Taxushaag snoeien

Een taxushaag kun je meerdere keren per jaar snoeien. Om een volle taxushaag te krijgen, is het belangrijk om hem zeker 2 keer per jaar te snoeien. Door te snoeien stimuleer je dat de haag weer verder groeit en nieuwe scheuten maakt. Snoei deze haag nóóit als er vorst is. Snoeien van de taxus doe je altijd tussen begin mei en half juli. In deze periode snoei je hem dus tweemaal. Verder snoei je de taxus op een dag zonder zon. Wanneeer je de taxus gaat snoeien in de zon, heb je kans dat blaadjes verbranden. Daardoor krijg je dorre plekken in je taxussen.

Hoe vaker je je taxus snoeit, hoe dichter je haag wordt!

taxushaag snoeien

Taxushaag planten

Taxussen plant je in de winter, op een moment dat het niet vriest (en de komende weken erna ook niet). Je kunt de taxus in de zon of in de schaduw plaatsen. Zorg dat de grond niet te nat is, hierdoor kunnen de wortels gaan rotten. Plaats je de taxus op een plek waar de grond wel vaak nat is? Zorg voor een goede afwatering. Hoever je de taxussen uit elkaar plaatst? Dat is afhankelijk van de lengte van de taxussen op het moment dat je ze gaat planten. Op Taxus Topper vind je een handig overzicht van de lengte van de taxussen en de geadviseerde plantafstand.

Taxushaag bemesten

Misschien staat of valt deze haag wel met een goede bodem. Ga naar het tuincentrum en je ziet zoveel soorten potgrond, mest en meer. Je zou bijna door de bomen het bos niet meer zien. Goedkope potgrond kan zelfs gevaarlijk zijn voor je taxussen. Wat als eerste echt ontzettend belangrijk is, is dat de bodem niet te nat is. Dit kon je hierboven al lezen. De taxus kan beter tegen droogte dan tegen een natte bodem.

Je kunt een taxus kopen bij Taxustopper.nl. Hier vind je ook een bodemverbeteraar die geschikt is voor de taxus. Wanneer de bodem en de wortels gezond zijn, heb je de meeste garantie op een volle taxushaag!

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: