Tafels zijn er in alle vormen en maten, kleuren en materiaal en voor allerlei doeleinden. Het is belangrijk om te weten wat jouw stijl is, zodat je geen verkeerde aankoop doet. Tafels zijn een belangrijk onderdeel in huis en vaak ook prominent aanwezig. Zorg er dus altijd voor dat je weet waar je naar op zoek gaat. Ga je voor een industriële look, kies je voor strak en modern of wil je liever een combinatie van alles? Lees verder om erachter te komen waar je rekening mee moet houden.

De juiste tafelmaat kiezen voor jouw ruimte

De grootte van de tafel moet overeenkomen met de grootte van de kamer waar de tafel in komt te staan. Denk ook aan stoelen of banken die vaak samen gepaard gaan met tafels. Hou rekening met 20 tot 30 centimeter wat tussen de stoelen of banken moet zitten. Dit kan er vaak voor zorgen dat een tafel eigenlijk groter is dan wat in de ruimte kan staan. Ook de hoogte van de tafel kan variëren. Iedereen heeft een eigen voorkeur voor de hoogte van bijvoorbeeld een salontafel. Een salontafel aanschaffen bij VidaXL betekent ruime keuze in stijlen, maar ook in hoogtes van de salontafel.

Inventariseer je huis en kies de juiste materialen

Wanneer je de juiste formaten hebt gekozen voor je tafel is het belangrijk om na te denken over het gewenste blad en poten. De mogelijkheden zijn enorm, maar verreweg het meest populair blijft het rustieke eikenhouten tafelblad met een stoere metalen frame. Helemaal modern en stijlvol is de terugkomst van de slankere randen bij een eettafel, waarbij de buitenrand wat geschuurd is. Dit geeft eikenhouten tafelblad een visueel slank karakter, terwijl ze tegelijkertijd oersterk en duurzaam zijn. Voordat er een keuze wordt gemaakt is het belangrijk om na te gaan hoe je huidige interieur eruit ziet en wat voor materiaal daarbij past. Een tafel en zijn benodigdheden zijn vaak prominent in huis aanwezig en daarbij is de juiste keuze van groot belang.

Rond, ovaal, rechthoekig of vierkant?

Denk ook na over de vorm van de tafel. Als je een kleinere ruimte hebt is rond een geschikte keuze. Een ronde tafel vult de ruimte minder en zorgt dus ook voor een ruimtelijke uitstraling. Een ovale tafel biedt een speelse look en is ook speels in te zetten. De meest bekende en populaire tafels zijn de rechthoekige tafels. Ze kunnen tegen een wand geplaatst worden en past met de juiste materiaalkeuze in ieder interieur. Tot slot zijn er vierkante tafels, deze zorgen voor symmetrie in de kamer en kunnen net als ronde tafels ook goed ingezet worden in kleinere ruimtes.

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: