Tafelpoten vervangen kun je heel makkelijk zelf doen. Door je tafelpoten te vervangen kun je heel makkelijk een deel van je tafel een tweede leven geven. En het leukste: het is supermakkelijk! Ik deed dit met onze salontafel en eettafel. Ik gebruikte hiervoor tafelpoten van meubelpootjes.nl. Ben je ook op zoek naar nieuwe tafelpoten? Ze hebben echt prachtige poten in hun assortiment, met érg veel keuze!

Benodigdheden voor het vervangen van tafelpoten

In deze blog laat ik je stap voor stap zien hoe je de poten van je tafel heel makkelijk zelf kunt vervangen.

Tafelpoten van de salontafel vervangen

Hier eerst een paar voorfoto’s van onze salontafel. Deze had een onderstel van houten balken. Die had ik al eerder in de white wash gezet.

En dan nu aan de slag om deze houten poten te vervangen voor zwarte, stalen tafelpoten!

Hoe bevestig je poten aan een tafel?

Als eerste verwijder je de huidige tafelpoten. Deze schroef je eruit met de accubootmachine. Onder onze tafel zat een balkje, die hebben we naar binnen verplaatst. Deze zat precies onder de plek waar de nieuwe poten zouden moeten komen. Daarna schroef je de nieuwe poot vast. Hiervoor gebruik je per poot 8 schroeven met 8 bijpassende sluitringen.

Klaar ben je! Dit klusje kostte ons nog geen 30 minuten. Ideaal dus, voor als je van snel resultaat en weinig gedoe houdt!

Ik gebruikte voor deze make over deze zwarte stalen A-poot van 8cm dik. Neem vooral een kijkje, er zijn echt nog veel meer prachtige tafelpoten! Ik ben met die van ons superblij, het staat echt perfect! Ik koos voor A-poten omdat dat één van de modellen is die je (nog) niet zoveel ziet. Hier volgen een aantal foto’s:

tafelpoten  pimpen
Het zwarte staal staat prachtig bij het houten blad. De tafel oogt meteen een stuk minder ‘lomp’ ondanks dat het zwarte staal ook een robuust en stoer materiaal is.
tafelpoten vervangen, zwarte stalen poot onder tafel zetten
tafelpoten zelf vervangen
tafelpoten vervangen
Op deze foto kun je de sluitringen met schroeven zien zitten.

Welke poten onder ettafel?

Ook onze eettafel kreeg een make over. Hiervoor gebruikten we bijpassende tafelpoten. We kozen deze zwarte, stalen A-poten van 10cm. Onze eettafel is een tijdelijk iets. We gaan beneden nog een uitbouw plaatsen, dan komt er een eettafel die een slag groter is. Tegen die tijd gebruik ik deze stoere poten dan weer, en plaats ik er een nieuw blad op!

Onze eettafel had een onderstel waar ik me al enige tijd aan stoorde:

eethoek veranderen

Het verwijderen van dit onderstel is iets meer werk, zoals je zult begrijpen. Alsnog was het snel gedaan. Ook het vervangen van deze tafelpoten was klaar in ca 45 minuten.

Onze ‘nieuwe’ eethoek

tafelpoten zelf vervangen
Eettafel pimpen

Je snapt vast wel dat ik superblij ben met deze vooruitgang!

zelf je tafel pimpen
Zwarte, stalen tafelpoten

Alles over de aanpassingen in onze woonkamer en de keuze voor kleuren en materialen lees je in de blog ‘woonkamer gezellig inrichten’.


Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: