String Art, ook wel spijkerkunst, zien we weer terugkomen! Door touw te wikkelen rond spijkers kun je de mooiste afbeeldingen maken! Ik kreeg het String art DIY pakket van de webshop ‘The DIY store’ opgestuurd en laat je zien wat voor moois je hiermee kunt maken.

DIY pakket string art

De afbeeldingen in deze blog zijn van The DIY store. The DIY store is een webshop met DIY pakketten voor volwassenen. Ik hoop later zelf met het DIY pakket aan de slag te gaan, dit resultaat kun je zien via mijn Instagram.

Inhoud String Art DIY pakket

Wat zit er in dit DIY pakket?:

  • een houten plank
  • spijkers
  • garen
  • een afbeelding op de maat van je plank
  • een sticker met QR code voor je tutorial. En natuurlijk, voor wie niet handig is met QR-codes scannen: lees deze blog!

Wat heb je zelf nog nodig?

  • hamer

Hoe maak je een String Art?

Je plaatst de afbeelding op de houten plank. Tip: plak hem vast met plakbank, zo blijft hij zitten. Je slaat nu met een hamer en spijker de gaatjes in de plank. Let op: je maakt alleen een klein gaatje met de spijker. Je slaat de spijkers nog niet in de plank. De eerste spijker zou je er wel in kunnen laten zitten. Zo kun je makkelijk zien waar je begonnen bent én heb je nog minder kans dat je plaat gaat schuiven.

String art handleiding

Nadat je de gaatjes in de plank hebt gemaakt, verwijder je het papier met de afbeelding van je string art. Je pakt nu het zakje spijkers en slaat in elk gaatje een spijker. Je hebt nu de contouren voor je String Art patroon staan. Tijd voor kleur!

String art

Draden spannen van String Art

In dit geval zijn de kleuren rood en groen de eerste kleuren die je gaat doen. Er zitten in dit String Art pakket verschillende ‘lagen’. Op sommige plekken werk je met meerdere kleuren over elkaar heen.

In de afbeeldingen kun je zien hoe de opbouw is. Bij de eerste spijker, waar je begint met de kleur, kun je met het draad een klein knoopje maken om de spijker. Als je klaar bent met de kleur, knip je het kleine stukje touw hiervan af.

String art DIY

String Art met meerdere lagen

Kijk eens wat een mooie diepte je kunt creëren in je kunstwerk door de meerdere lagen toe te passen. Past perfect bij het ontwerp van de plaat, dit speelse effect. Bij de rode kleur, de wijn in het glas, kun je onderin het glas kiezen voor een dubbele laag. Op de onderste afbeelding in deze blog kun je zien wat voor effect dit geeft.

Als je klaar bent met rood, ga je verder met groen.

Zoals je ziet, zit kun je in de groene kleur ook twee lagen verwerken. Je kunt het beste meteen (terwijl je bezig bent) het de bovenste laag met regelmaat naar beneden duwen. Zo weet je zeker dat het een mooi strak geheel wordt.

String art uitleg

Onder de zwarte kleur zit geen rood of groen. Het kleine, groene vakje rechts op de afbeelding kun je het beste maken door de draad kruislings te spannen tussen de twee rijgen spijkertjes.

De zwarte en witte kleur doe je als laatste. Het enkele, witte lijntje van het wijnglas kun je maken door vanaf de eerste spijker twee spijkers verder te gaan en dan weer één terug. Twee vooruit, één terug. Je het beste tijdens het maken kijken of je de draad nog extra om de spijkers heen draait en daarmee een extra lijntje maakt. Je kunt hierin kiezen wat je mooi vindt!

DIY string art pakket

Met het DIY String Art pakket voor volwassenen ben je ongeveer drie uur bezig. Leuk voor een ontspannen middag! Bij The DIY store vind je nog veel meer leuke DIY pakketten voor volwassenen.

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: