” Echt niet! Je neus groeit!” zeggen ze als Jason (5) zegt dat hij echte klimbergen op zijn kamer heeft. Blijft grappig om die koppies te zien als Jason toch niet blijkt te jokken. Je leest de gastblog die Jill schreef, het gezicht achter @Floow.living. Lees en kijk je mee hoe Jill een prachtige, stoere jongenskamer met klimwand maakte voor Jason?

Onderaan de blog vind je een extra filmpje met een junglekamer zelfmaak idee.

Stoere jongenskamer met klimwand

Sinds maart 2019 wonen we in een royale hoekwoning waarvan de eerste twee verdiepingen netjes zijn afgewerkt door de vorige bewoner. Maar dan hebben we de zolder: het moment dat jij je voet op de zoldertrap zet ga je terug in de tijd. De zolder zijn we nu dan ook aan het verbouwen en het is zeker de moeite waard om het eindresultaat eens te komen bekijken op mijn Instagram. Aan beide kanten zijn er twee gigantische dakkapellen geplaatst waardoor het heel groot en ontzettend licht is. We hebben mooie plannen voor onze slaapkamer! Verder is echt alles gestript en opnieuw aangelegd en gebouwd.

Kinderkamer inspiratie

Oké nu weer even terug naar de masterbedroom op de (eerste) gerenoveerde verdieping. Dit is dus de kamer van bofkontje Jason.
Wat zijn zulke kinderkamers toch heerlijk om over weg te dromen om vervolgens op Pinterest te verdwalen. Zoveel inspiratie en keuzes!

voor- foto stoere jongenskamer
Voor – foto

Jungle kamer jongen

Ik wist al vrij zeker dat ik iets met een jungle kamer wilde doen, omdat ik een echte Freek Vonk fan in huis heb en ik dat als kind ook wel had gewild. Bij deze roep ik vast herkenning op als ik dan ook verder denk en weet dat ze een maand later fan kunnen zijn van robotten. Dus laten we het redelijk neutraal en save houden; abstracte jungle it is.

strakke junglekamer jongen

Het uitgangspunt is dus een junglekamer die niet zo zeer als een “junglekamer” eruit moet komen te zien.

Onderaan deze blog vind je een DIY filmpje met toffe jungle kamer wanddecoratie die je zelf kunt maken. Leuk, want super budget!

Klimmuur maken op kinderkamer

Ik heb eerst heel erg lang gedacht aan een grote fotowand met dieren of alleen van de natuur of van een vulkaan, want hoe leuk is het om dan de vloer is lava te spelen. Toen dacht ik aan vulkaan, bergen, jungle, klimmen… bewegingsruimte.. Deze kamer heeft gewoon ruimte om te klimmen en te slingeren! Een schommel! Oké, klimladder en ach waarom niet nog een touw erbij. En hoe cool is het om dat op je slaapkamer te hebben. Dit maakt het toch een echter klauterkamer.

stoere jongenskamer met bedhuisje en klimwand


Na een lange tijd twijfelen en zoeken naar een gave vulkaanbehang/sticker, dacht ik eraan om deze te schilderen. Nu is gedetaileeerd schilderen niet mijn sterkste vak, dus na veel verdwalen op interieurpagina’s kwam ik toch echt op de welbekende bergen terecht en een kleurstelling, maar dan wel op mijn eigen manier uiteraard en zodoende  knallen we er gewoon paar klimstenen tegen aan. Superleuk voor een echte stoere jongenskamer!

moodboard stoere jongenskamer
Moodboard: inspiratie abstracte jungle kamer


Bergen schilderen

Om bergen of kleurvlakken zo strak te schilderen pas ik altijd het volgende trucje toe. Ik plak af wat ik in ga schilderen en verf eerst het randje bij de tape in het vlak met de kleur waar de rest van de muur mee is gedaan. Hiervoor kun je het beste frogtape gebruiken. Als het dan toch eronder vandaan loopt is het in elk geval de zelfde kleur en zijn de gaatjes bij het tape gedicht. ( ik had te maken met glasweefselbehang met grof structuur) Als deze laag is opgedroogd kan je de gewenste kleur aanbrengen zonder vervelende druipers.

stoere jongenskamer met klimwand en bergen
Te leuk, een touwladder op je kamer!

Klimkamer maken

De touwen ophangen was echt een kwestie van gat, plug en klaar. Over de exacte plek wel 30 keer nagedacht. De klimstenen was gewoon een kwestie van doen. Onderaan beginnen en denk en beweeg als een kind en zo volgde de rest van de stenen. Hier shop je setjes klimstenen in verschillende vormen:

Een echte stoere jongenskamer met klimwand!

Jason is nog steeds heel trots op zijn kamer en wij krijgen dan ook regelmatig een Jason show met de nieuwste kunstjes die hij kan. Zijn zusje, Hailey (2,5) vind het uiteraard met onze hulp ook heel erg leuk.

stoere jongenskamer met klimwand

Indeling van de kamer

Toen we het huis kochten hadden we de keus om de grote kast in deze kamer te laten staan. Dit is een 6 delige Paxkast van Ikea. Mega groot, praktisch ingedeeld, super blij mee. (ook voor bijvoorbeeld linnengoed, handdoeken, ect).

Klimwand in kinderkamer maken

Bedhuisje maken

Het huisjesbed van Jason hadden we in het vorige huis al voor hem gemaakt. Bij deze muur koos ik voor enigzins wat rust, zelfde kleur blauw als die van de bergen met simpele kruistickertjes. Ben je niet zo handig, of heb je niet zoveel zin in gedoe? Hier shop je een mooi, betaalbaar bedhuisje!:

bedhuisje maken op kinderkamer


Ik heb hier dit nachtlampje van touw aan opgehangen, omdat dan het touw weer een keer terug komt. Verder hing ik een slinger met gezellige foto’s neer.

Paasweekend lampenlicht
bedhuisje op junglekamer maken


En aangezien we te maken hebben met een belachelijk grote kamer voor zo’n klein ventje hield ik eigenlijk heel veel ruimte onder het raam en aangezien hij veel met Playmobile speelt (en ik er gek van word beneden) heb ik met de oude keukenkastjes van dit huis een speeltafel met opbergruimte gebouwd. Heel simpel: een meubelplaat op maat besteld, kastjes onder de uiteindes gezet en vastgeschroefd, steunbalk eronder. Kuipstoeltje eronder en je hebt een functionele speeltafel. Dat is fijner dan op de grond te moeten spelen.
Dat was dus Jason zijn kamer! Meer inspiratie en DIY ideeën? Die kun je vinden op mijn Instagram @Floow.living. Meer jungle kamer inspiratie zien? Bekijk dan de blog jungle kamer maken.

bedhuisje zelf maken voor stoere jongenskamer

Tip: bekijk het mapje ‘DIY kinderkamer’ op mijn Instagram eens. Staat boordevol zelfmaak ideeën voor de kinderkamer!:

DIY instagram

Budget DIY voor de jungle kamer:


Deze blog bevat affiliate links. Wanneer je via deze link een aankoop doet, ontvang ik daar een klein % over. Kost jou niks, helpt mij mijn blog te laten bestaan zonder daarvoor irritante reclames te moeten plaatsen. Dank daarvoor!

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: