Een stijlvol interieur wil toch bijna iedereen? Een huis waar je binnenloopt en waar je direct het gevoel hebt dat ‘het’ klopt. Een stijlvol en functioneel interieur combineren is wel wat anders. In dit artikel lees je meer over het combineren van zowel stijlvol en functioneel. In deze tijd waar veel mensen het druk hebben is een functioneel interieur erg aantrekkelijk. Ook wanneer je woonruimte beperkt is, zijn bijvoorbeeld ruimtebesparende tips altijd fijn.

Stijlvolle interieurs

Wanneer is een interieur stijlvol? Een stijlvol interieur is een interieur waarbij de kleuren op elkaar zijn afgestemd. Kleuren passen bij elkaar. Dit hoeven niet persé zachte kleuren te zijn die dicht bij elkaar liggen. Ook knalkleuren passen in een stijlvol interieur – mits goed gecombineerd. Heb je de nieuwste trend met neon details al gezien? Neon past perfect in een stijlvol interieur!

ruimtebesparende tips interieur

Functioneel interieur

Maar nu: een functioneel interieur. Een functioneel interieur kenmerkt zich door items die een doel hebben. Je hebt niet iets staan omdat het alleen maar mooi is, maar het heeft doorgaans ook een functie. Zeker voor grotere items is dit het geval. Een open kast zul je in een functioneel interieur bijvoorbeeld niet snel tegenkomen. Heb je de ruimte onder je trap al benut? Bekijk eens hoe je dit kunt gebruiken als opbergruimte.

functioneel interieur

Ruimtebesparende tips interieur

Zeker wanneer je klein woont, zijn ruimtebesparende tips altijd welkom. Denk bijvoorbeeld aan een klepbank bij de eettafel. Hier kunnen altijd meer mensen op zitten dan wanneer je losse stoelen hebt staan. Daarnaast kun je natuurlijk in de bank wat spulletjes opbergen. Zeker met kinderen is een klepbank ideaal.

Dé tip voor een stijlvol en functioneel interieur

Wat is dé tip voor een stijlvol en functioneel interieur? Matig met accessoires! Plaats bij voorkeur accessoires die een functie hebben. Denk aan een mooie lamp (licht), een plant (goed voor de luchtvochtigheid en/of luchtzuivering), een paar kaarsen, een paar kussentjes met een kleedje in de bank en misschien wat mooie foto’s. In grote items probeer zoveel mogelijk praktisch te kijken.

functioneel tv meubel

Bekijk deze balk onder de tv bijvoorbeeld eens. Dit is ons zelfgemaakte ’tv meubel’. Tv meubel tussen haakjes want het is eigenlijk niet echt een meubel. Ik wilde geen meubel onder mijn tv wat een verzwamelplek zou worden van rommeltjes. Deze balk voorkomt dat echt. Hierdoor oogt de ruimte opgeruimd. Op de bovenste afbeelding in dit artikel zie je dat er een bankje (soort gymkruk) onder geplaatst is. Ideaal om bij te schuiven met verjaardagen en het kost op deze manier geen ruimte.

Verwarming in je interieur

Een verwarming is zo’n item dat hoort in je huis (mits je vloerverwarming hebt), maar wat niet persé een mooi ding is. Je hebt het omdat je niet in de kou wilt zitten, niet omdat het zo mooi lijkt. Een kachel is zo’n voorbeeld van hoe functioneel toch stijlvol kan zijn. Plaats bijvoorbeeld een mooie ombouw om de kachel heen (let erop dat de warmte er nog wel door kan). Heb je een radiator in het zicht en vind je een ombouw zonde van de ruimte? Overweeg eens een designradiator. Kijk eens op CVkoopjes voor handige oplossingen.

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: