Een spiderman traktatie maken.. Als je jarig bent en spidermans en superhelden zijn jóuw helden, dan hoort daar natuurlijk een traktatie in stijl bij. Tadaa, dat werd deze stoere spiderman traktatie die ik samen met Julian maakte om mee te trakteren op school.

Spiderman traktatie maken
Spiderman traktatie zelf maken

Benodigdheden Spiderman traktatie

  • lege doos
  • rode acrylverf
  • zwarte , watervaste stift

Lees ook de blog over een paw patrol traktatie zelf maken.

Inhoud van de traktatie:

  • plastic of papieren bekertjes
  • iets te snoepen
  • labeltje met tekst en spiderman sticker
  • iets te spelen

In de reel die ik op Instagram plaatste (en die je onderaan de blog kunt zien) kun je zien hoe ik deze traktatie maakte!

Zo maak je een stoere spiderman traktatie

Je gebruikt voor deze spiderman traktatie een lege doos. In de doos (die in de kleur en vorm van spiderman wordt gemaakt) presenteer je je traktatie. In ons geval was dit de verpakking van een postpakketje. Het deksel knipten we eraf, en lijmden we later weer vast met een lijmpistool.

Als eerste teken je de contouren van het hoofd van spiderman en knip je dit uit. Nu kun je gaan verven! Al het karton kun je twee keer rood verven met de rode acrylverf. Ideaal: zelf een een spiderman traktatie maken!

Als de verf droog is, ga je verder met de zwarte, watervaste stift. Al het zwarte is gedaan met stift, hiervoor heb ik geen verf gebruikt. Lekker handig, heb je ook geen droogtijd. Het maken van het web heb ik uit de losse pols gedaan. De ogen knipte ik uit een stukje wit papier en plakte ik met gewone lijm op het hoofd. Daarna maakte ik met de zwarte stift een randje rond de ogen.

Labeltje traktatie maken

Natuurlijk, zoals altijd bedacht ik deze traktatie iets aan de late kant. Geen tijd dus om mooie labeltjes te bestellen, en gezien we in een lockdown zaten kon ik ook niet echt in de winkel terecht. Ik maakte labeltjes van stevig karton, schreef hierop ‘Hoera! Julian 6 jaar’, plakte er een spiderman sticker op ét voila!

Ben jij iets beter voorbereid dan mij? Dan zijn deze spiderman snoepdoosjes natuurlijk superleuk om te gebruiken voor deze traktatie!

Leestip: 6x DIY voor de kinderverjaardag.

Spiderman verjaardag

Hoera! Onze held werd 6 jaar toen ik deze traktatie maakte. Ik zette plastic bekertjes in de ‘spiderman bak’ en vulde die met een klein speelgoedje, een zakje snoep en het labeltje. Bekijk het DIY filmpje bij deze blog:

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: