Hoe lastig, om elk jaar weer cadeaus voor de kinderen te bedenken. En dat niet één keer per jaar, met sinterklaas moet er ook wat komen, en met kerst nog wat.. Je moet maar elke keer weer wat leuks weten te bedenken. Ik werkte ons lijstje uit voor je, om je inspiratie te geven voor cadeautjes voor jongens van 5 jaar! Oh, en: ook vind je in deze blog een kortingscode die je kunt gebruiken om prachtig houten speelgoed te bestellen!

Speelgoedtips voor jongen van 5 jaar

Goede vraag, wát geef je een jongen van 5 jaar? Hij heeft al zóveel.. Wat kan het lastig zijn om iets te verzinnen wat hij níet heeft. Het liefst geef je natuurlijk iets ‘op de groei’; het zou leuk zijn als hij er volgend jaar ook nog mee kan spelen. Voor 5 jarigen is educatief speelgoed dan ook erg leuk!

Samen een lijstje maken

Julian wordt binnenkort vijf jaar. Samen met hem maakten we een lijstje met dingen die hij leuk vind. Leuk, want dit is eigenlijk de eerste keer dat hij écht met ons mee kan kijken en een beetje een idee heeft wat hij wil hebben. Toen hij vier werd, wist hij dat niet zo goed. Ik sorteer de cadeautips in verschillende categorieën. Iets met overzicht ;-).

Cadeaus om mee te spelen voor een 5-jarige

Via mijn Instagram deed ik een oproepje. Dit zijn de leukste cadeau tips voor jongens van vijf jaar! Julian is dol op Lego, hij krijgt van ons deze toffe, bestuurbare Lego trein met van alles erop en eraan. Het wisselt overigens per jaar wat wij geven. Dit keer kreeg hij wat extra’s. Reden? Verjaardag in corona tijd is al niet zo leuk..

Verder is hij dol op alles wat met vuur, brand of boeven te maken heeft. Deze lego items konden dus ook niet missen op het lijstje. Iets met: ‘vragen kan altijd, je moet iets te wensen houden’.

Natuurlijk ook een paar iets minder dure cadeaus. Iets meer kans dat hij dan iets van zijn lijstje krijgt ;-). Hij heeft natuurlijk nog geen idee van geld.

Marie-Jolie van @boerderij_1860vs2016 gaf playmobiel tips. Bij haar zijn de caravan en de graafmachine favoriet. En zeg zelf, zeker die caravan: je zou spontaan zin in vakantie krijgen!:

Deze bestuurbare auto leek Julian ook superstoer. Hij heeft een bestuurbare auto, maar hoe leuk is het als er een vriendje komt spelen en je allebei een auto hebt. Vooruit, die ook maar op het lijstje:

Leerzame cadeaus 5 jarige

Wij kiezen ook altijd een paar leerzame cadeaus. Leuke spelletjes bijvoorbeeld. De eerste drie spellen leken mij vooral leuk, hij kent ze nog niet. Voor zijn vijfde verjaardag zetten we deze spellen op zijn lijstje:

Yes, het spel hierboven heeft Julian gekregen. En echt, het is zo’n leuk spel! Het is een spel wat erg lang meegaat. Er zitten spelvarianten bij waar wij ook niet zo 1, 2, 3 uitkomen. Echt een spel waar kinderen iets van leren dus!

Dit hengelspel omdat Julian dat zelf héél graag wilde hebben:

Julian kreeg een heel tof spel. Hij heeft er al úuuuren mee gespeeld. Het is de bedoeling dat hij een heel dino fossiel opgraaft uit een soort gipsig materiaal. In het pakket zit een hamer en bijtel. Resultaat van 7 uur beitelen: 2 botjes. Topcadeau dus, dit archeospel van clementoni!

Liset van @kijkjebijliset gaf de tip van een Tiptoi pen! Liset schreef al eerder een blog over de kamer van haar twee oudste zoons, waar ze een mooie mix maakte van jungle & voertuigen thema. Leuk om even te kijken! Even terug naar deze Tiptoi stift: superleuk, ik ken het nog niet! Je hebt hiervoor een Tiptoi stift en een boek nodig. Hier een paar leuke varianten, geschikt voor de leeftijd van ca. vijf jaar:

Sjoelbak voor kinderen

Heb je deze stoere dino sjoelbak voor kinderen al eens gezien? Dat is vast ook een dikke hit!

Speelgoed 5 jaar
kinder sjoelbak van ZNOET

Ik schreef al eerder een blog over het houten speelgoed van ZNOET. Hierin kun je meer van dit mooie merk bekijken!

Praktische cadeaus kind van 5 jaar

Als laatste nog een paar cadeaus die praktisch zijn. Eerdere jaren stond hier een logeertas, schooltas en bijvoorbeeld een setje kleding op. Dit jaar kozen we voor wat verkleedkleding. Het liefst draagt hij dat hele dagen. Zeker nu hij niet naar school hoeft ivm. de lockdown, zitten er meer verkleedkleren dan ‘gewone kleren’ in de was. Tijd om wat op de groei te vragen!:

Speelgoed voor buiten 5-jarige

Speelgoed voor buiten is áltijd leuk! Voor een 5-jarige kunnen onder andere de volgende items leuk zijn:

Verder doen kleine cadeautjes als speelgoed voor in de zandbak en het zwembad, stoepkrijt het ook altijd goed! Julian wil al zo lang een springtouw, dus die zetten we ook op het lijstje. Gelijk leuk om weer een goedkoper item op het lijstje te hebben. Beetje buiten spelen en bewegen is altijd goed om te stimuleren.

Dit was ons verlanglijstje voor onze 5-jarige!

Tip: via mijn Instagram blijf je op de hoogte van onder andere leuke tips en downloads voor kinderen in deze leeftijd!:
https://www.instagram.com/p/CWgHJBkDtsr/?utm_source=ig_web_copy_link

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze link een aankoop doet, ontvang ik daar een klein % over. Kost jou helemaal niks, helpt mij om mijn blog te laten bestaan zonder irritante reclames te moeten plaatsen. Zo kan ik jullie blijven inspireren. Dank daarvoor!

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: