Soorten Picknicktafels

Voor moederdag kreeg ik dit jaar een picknicktafel, die een mooi plekje heeft gekregen op onze zelfgemaakte steenschot vlonder. Hier vind je het stappenplan om ook hiermee aan de slag te gaan. Maar een picknicktafel en een picknicktafel, daar zit veel verschil in want er zijn nogal veel verschillende soorten picknicktafels! Verschil in kwaliteit, en in prijs. Wij zochten het één en ander uit. Benieuwd welke keuzes we maakten en waarom? Benieuwd wat er zoal te verkrijgen is? Lees dan even verder!

Soorten picknicktafels

Er zijn veel verschillende soorten picknicktafels. Als je alleen al op bol.com kijkt, heb je al zo’n 137 picknicktafels. De goedkoopste kost slechts 38 euro, en is een picknicktafel voor kinderen van grenenhout.

Wat ook leuk is: een picknicktafel met zand- en watertafel en parasol voor de kinderen, voor nog geen 100 euro!

De duurste picknicktafel is een robuuste tafel van douglas hout met een zwart, stalen frame wat gepoedercoat is. Een enorm prijsverschil dus, en waarschijnlijk ook een verschil in kwaliteit.

Houten picknicktafel

In deze blog ga ik alleen in op houten picknicktafels, plastic picknicktafels laat ik even voor wat het is.

Goedkoopste picknicktafel

Picknicktafels zijn er in veel verschillende prijzen en (hout)soorten. Over het algemeen zijn de goedkoopste picknicktafels van grenenhout. Ik zocht de goedkoopste picknicktafels voor je op: één druk op de knop, en hier kun je de goedkoopste picknicktafels bekijken!

picknicktafel douglas

Grenen picknicktafel

Grenen picknicktafels zien we veel. Als je zoekt op ‘houten picknicktafel’ staan er veel grenen picknicktafels tussen. Het prijsverschil in grenen picknicktafels is groot. De goedkoopsten zijn licht, je kunt ze makkelijk verplaatsen. Vaak zijn ze geïmpregneerd, wat inhoudt dat ze wat bescherming hebben. Hierdoor kun je ze de eerste paar jaar niet verven. Dit gaat dan snel bladderen. Vaak hebben ze opklapbare bankjes. Over het algemeen is dit de goedkoopste keuze. Vaak is het wel na 2-3 jaar echt aan te zien dat ze af beginnen te raken.

Eén van de goedkoopste picknicktafels voor volwassenen is de picknicktafel die je hieronder ziet, die voor 135 euro ook nog eens bij je thuis bezorgd wordt!

Een wat duurdere variant is bijvoorbeeld deze grenen variant met zwarte poten.

Picknicktafel steigerhout

Picknicktafels van steigerhout zien we wat minder vaak, maar kan natuurlijk ook. Onbewerkt steigerhout kun je nog makkelijk in een kleur naar keuze beitsen. Voor 200 euro staat hij in je tuin.

picknicktafel vergelijken

Picknicktafel douglas hout

Een picknicktafel van douglas.. Die kochten wij! Onze loungebank is ook van douglas, net als de pergola en het houten deel van onze waslijn die we zelf maakten. Wij kozen er dus voor om de picknicktafel ook van douglas te doen. Dit is een hardhout. Het is robuust, en zwaar. Deze picknicktafel verplaats je niet zomaar. Dit betekent ook dat het een duurzame keus is. Het hout blijft lang mooi, en zal lang meegaan. Het zit stevig, dat is fijn. Als er iemand aan de tafel gaat zitten, blijft hij tenminste staan. Dat kun je bij een grenen picknicktafel niet altijd zeggen. Wij hebben een Douglas picknicktafel van 2 meter.

Een iets duurdere variant is de douglas picknicktafel met zwart, stalen frame. De foto’s die je in de blog ziet, zijn van onze eigen douglas picknicktafel. Je ziet hem ook af en toe voorbij komen op mijn instagram.

Boomstam picknicktafel

Kijk hier eens: Picknicktafel van boomstamhout. Deze zijn vaak robuust, stoer en stevig. Ik vind ze erg mooi! Ze zijn erg populair. Wel wat duurder, maar je hebt iets staan wat erg lang meegaat en stevig blijft, én wat kwaliteit uitstraalt.

Picknicktafel eiken

Eikenhout is één van de duurdere houtsoorten. Persoonlijk vind ik het prachtig! Wil je graag een Picknicktafel van eikenhout? Alleen al op bol.com staan een aantal hele mooie, en de aantallen zijn goed te overzien. Deze robuuste eiken tafel van 150 cm kost 505 euro. Stukje duurder dus als de voorgaande opties. Echt prachtig! Wie echt voor kwaliteit en een mooi design wil gaan, heeft hier een prachtige tafel aan! Mijn favoriete eiken tafel blijft toch wel deze:

Picknicktafel vierkant

Ga je liever voor een minder standaard vorm picknicktafel? Kijk dan eens bij de vierkante picknicktafels. Er staan er ook wat tussen met rugleuning, voor wie een steuntje in de rug wil.

douglas picknicktafel
Douglas picknicktafel op steenschot vlonder

Conclusie: welke picknicktafel?

Welke picknicktafel zou je nou kiezen? Wat vind je belangrijk? Goedkoop of duurkoop? Wij vinden duurzaam en goed spul belangrijk. Wij kozen dus voor een hardhout (in ons geval douglas) picknicktafel. Iets duurder in aanschaf, maar uiteindelijk goedkoper. Deze tafel is over een paar jaar nog steeds stevig en mooi.

We hebben de tafel behandeld met een buitenolie, om er nóg langer plezier van te hebben. Als er op geknoeid wordt, trekt dat niet gelijk in het hout. Ik gebruikte buitenolie van Ankerstuy shop.

Steenschot vlonder maken

De steenschot vlonder waar de picknicktafel op staat, is een DIY waar ik eerder een blog over schreef met een stappenplan. Je leest hem hier!

Ik ben benieuwd, welke picknicktafel heb jij? Of voor welke zou jij gaan na het lezen van deze blog? Laat gerust een reactie achter!

Paastak eruit, bos bloemen erin 🌸🌺 

Fijne avond!
🎨
Hoekje in de woonkamer, met rustige kleurtjes wel! Iets rustiger dan de andere kant 😉. Swipe voor een close up 👀
Kwa muren kies ik vaak voor vergrijsde of zachte kleuren. Wij hebben bijna geen witte muren of muren met harde kleuren in huis (maar wel veel verschillende kleuren). Heb jij favoriete muurkleuren?
Van @hipenmamabox kregen we deze mooie cadeaubox 💕, met onder andere dit mooie boekje. Ik maak er een boekje van waarin we onze mooiste herinneringen kunnen bundelen🥰.
Gisteravond was ik erin begonnen, misschien had je het in m'n stories gezien. Hopelijk binnenkort wat meer geordend, de foto's voor dit boekje moeten óveral vandaan komen 🤷‍♀️. Hebben jullie 'iets' waar je herinneringen of foto's in bewaard?
Wat er nog meer in de box zat, laat ik binnenkort zien 😊
En hoe bijzonder is het buisje wat óp het boekje ligt? Dit kreeg ik een tijdje geleden: zó bijzonder!💕
Wat een kou vandaag! Ik hoop dat het buiten snel warmer (& droger)  wordt. Komend weekend zou dat wel fijn zijn, dan staat onze dak doorbraak gepland voor de uitbouw boven 🙌. 

Verder heb ik een paar toffe ideeën voor de slaapkamer die we daar maken. Wordt vervolgd 😊 

Ik was net met iets leuks bezig, je kunt het in mijn stories zien! 💕

Fijne avond!
☀️
Wat een heerlijk zonnetje afgelopen week! Jammer dat hij weer weg is 🤷‍♀️ kijk hoe goed deze plant het doet hier in de erker! Zn 2e nieiwe blad gaat open en de 3e komt eraan 🌱.
Douwe is druk bezig de nieiwe dakramen te plaatsen. In mijn stories kun je het volgen! 🙌

Fijn weekend!
🐣
Ja hoor, nog net op tijd wat Pasen in huis 😉.

Ik ga gauw weer verder! Douwe is druk aan het klussen, en ik kan binnenkort gaan kijken voor verf (of behang?), deuren, lampen, accessoires en meer voor onze nieuwe slaapkamer!
In mijn stories kun je het één en ander volgen 😊 volgend weekend komen de dakramen erin 🙌 die worden dinsdag bezorgd 🤩
Half huis erbij straks hoor 😅 haha nee hoor, valt mee. Maar toch wel lekker veel ruimte erbij 😊 nu al verliefd op die hoogte 🙌

Fijne avond!