Er gaat niets boven het gevoel van de natuur in je slaapkamer brengen. Met enkele simpele aanpassingen kun je een rustgevende en verfrissende sfeer creëren die je slaapruimte nieuw leven inblaast. In dit artikel meer over vijf praktische manieren om een slaapkamer met natuurthema te realiseren, geïnspireerd door creatieve ideeën en suggesties van experts.

Planten

Een hele goede manier om je slaapkamer een natuurlijke en fijne sfeer te geven, is door planten neer te zetten. Kamerplanten zien er niet alleen mooi uit, maar ze maken ook de lucht beter en zorgen voor een rustig gevoel. Overweeg om hangende klimplanten langs je nachtkastje te laten groeien, waar de lijnen tussen de klimop en het bed samenvloeien.. Zo lijkt het alsof de planten en je bed bij elkaar horen. Dit maakt je slaapkamer meer natuurlijk en zorgt voor een ontspannen sfeer.

rustige slaapkamer met natuurlijke kleuren
Foto’s in deze blog zijn eigendom van dekbedovertrekkenenzo.nl

Natuurlijke kleuren

De kleuren die je kiest voor je slaapkamer hebben echt invloed op hoe het daar voelt. Als je het lekker rustig en ontspannen wilt hebben, kan je denken aan kleuren die lijken op de aarde. Dat zijn kleuren zoals beige (zandkleurig), zacht groen (niet te fel) of lichtbruin. Als je je muren in zulke kleuren verft, maakt dat een subtiele, maar duidelijke verandering in hoe je slaapkamer aanvoelt. Deze kleuren lijken op de rustige natuur en kunnen je helpen om tot rust te komen, vooral na een drukke dag. Het gebruik van natuurlijke kleuren is perfect voor een slaapkamer met natuurthema.

Natuurlijke materialen

Het is een goed idee om natuurlijke materialen te gebruiken om je slaapkamer wat meer natuurlijk te maken. Je kunt bijvoorbeeld houten meubels gebruiken, zoals een bedframe of een nachtkastje. Hout zorgt ervoor dat het lijkt alsof alles stevig en natuurlijk is. Je kan ook denken aan Dekbedovertrekken & Zo beddengoed en spulletjes voor versiering die gemaakt zijn van natuurlijke stoffen, zoals linnen of katoen. Dat maakt de natuurlijke uitstraling nog sterker.

Natuurlijke prints en decoraties

Naast echte planten kan je ook kiezen voor spulletjes die eruitzien als de natuur. Denk aan kussenslopen, gordijnen en dingen om aan de muur te hangen met plaatjes van bladeren, bloemen of dieren. Deze spullen maken het alsof de natuur dichtbij is en geven je slaapkamer een beetje buiten-gevoel, zelfs als je in een stad woont. Kijk naar de natuur om je heen voor inspiratie en geniet van een slaapkamer die goed past bij wat buiten je raam te zien is.

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: