In de nieuwe ‘uitbouw’ van ons huis boven (hoe die precies in elkaar zit en wat we zoal al hebben gedaan, kon je lezen in de verbouwblog deel 2 over uitbouw op de garage) komen een nieuwe slaapkamer en badkamer. Ondanks dat het misschien rustig lijkt op mijn Socials, heb ik de laatste tijd niet stil gezeten! Ik ben volop bezig geweest om inspiratie op te doen voor onder andere de nieuwe slaapkamer. De eerste keuzes zijn gemaakt én zijn ondertussen in huis. Ik laat je zien wat we zoal gaan doen!

Moodboard slaapkamer inspiratie

Slaapkamer inspiratie

Op het moodboard hierboven krijg je een indruk van het sfeertje wat ik graag wil creëren op de nieuwe slaapkamer. Wat we met de slaapkamer gaan doen? Niet zoveel bijzonders. Een logeerbed, zodat logees een eigen plekje hebben. Verder komt er wat ruimte waar de kinderen kunnen spelen, en kan er in de winter een wasrek staan. Ik hoop dat het een sfeervolle slaapkamer wordt! De houten wandbekleding, de witte houten loftdeur met het zwarte schuifdeursysteem en overige kun je terugvinden in op Barnwoodweb.nl. Een prachtige webshop met eigen showroom in Katwijk die ik zeker kan aanbevelen!

Slaapkamer verven inspiratie

Als eerste de kleuren. Hier kan ik nog niet zoveel over zeggen, dat volgt later. Ik heb nog geen knoop door gehakt, dus de kleuren drie kleuren (zandkleur, een nude kleur en een oudroze kleur) kunnen nog iets wijzigen. Ik ben heel benieuwd, het is vast een mooie combinatie met de witte steigerhouten deur en de houten latten die we aan de muur gaan maken!

Houten wandbekleding

Supertof, we gaan een DIY maken waarbij we houten latten / houten planken gaan bevestigen tegen de muur. Dit doen we niet over de hele muur. We bevestigen de planken in de lengte op de langer muur. De houten latten worden dus geplaatst vanaf de vloer tot in de nok van ruim vier meter hoog. Ik hoop dat dit een tof effect geeft! Hiermee werken we gelijk het raam en het ‘kozijn’ mooi weg. We gaan dit niet over de hele muur doen, maar in een strook rond het raam, vanaf de twee bovenste dakbalken. Op onderstaande foto heb ik het idee voor je ingetekend. De houten planken (wandhout barnwood wit) komen van Barnwoodweb en hebben de kleurcode 9010. Supertof, dit zijn oude schuurplanken. Het is origineel hout dat vervolgens witgeverfd is om het verwaarloosde, maar prachtig verweerde hout een nieuw leven te geven. Dat past helemaal bij ons huis. Wij hebben meer oud hout in huis, zoals bijvoorbeeld de mooie wagondelen in de keuken.

Houten latten muur stappenplan
Foto: Barnwoodweb.nl

Voor deze DIY ga ik wit barnwood gebruiken.

Stappenplan houten latten muur

Wanneer de muur met houten wandbekleding klaar is, kun je hiervan een stappenplan vinden op mijn blog. Wil je het graag eerder zien en nóg meer kunnen volgen? Dat kan via mijn Instagram. De link vind je onderaan de blog. Via mijn story’s kun je het proces volgen!

inCollage 20210622 124753680

Niet de beste foto, en al helemaal niet de beste bewerking die je hier boven ziet. In ieder geval voldoende om je een idee te geven van hoe de houten wandbekleding eruit komt te zien!

Slaapkamer inspiratie roze

Zoals je in mijn moodboard ziet, laat ik de kleur roze in de slaapkamer terugkomen. Ik kies voor een oudroze kleur, en laat dit subtiel terugkomen. Onze jongens worden niet blij van een prinsessenroze kamer denk ik. Meer weten over de kleurkeuzes die ik maak, en welke kleuren je in mijn moodboard ziet? Nog even geduld, daar vertel ik later meer over!

Houten schuifdeur

Tegenover de toffe houten plankenwand die we gaan maken, komt een prachtige houten schuifdeur. Ik koos voor een witte schuifdeur met zwart beslag. Er zit een dubbel soft close systeem op de deur; hierdoor opent en sluit hij comfortabel en zo goed als geruisloos.

Maar eerst moet er nog heel wat gebeuren, zoals je ziet op onderstaande foto. Op de foto zie je de plek waar de schuifdeur uiteindelijk komt te hangen. Voordat dit kan, moet er onder andere nog elektriciteit worden aangelegd en gestukt worden.

Houten schuifdeur plaatsen

De achterkant van de muur hebben we verstevigd met extra balken. Zo weten we zeker dat de nieuwe muur het gewicht van de schuifdeur zonder problemen kan dragen. Zoals je kunt zien hebben we wel wat gedaan de afgelopen weken, maar zijn we niet super hard opgeschoten met verbouwen. Verjaardagen worden weer gevierd, dus het is zoeken naar wat tijd. Die tijd hopen we komende zomer meer te hebben ;).

Wandje plaatsen

Als je op de website van Barnwoodweb.nl kijkt, zie je verschillende soorten en modellen schuifdeuren. Ik koos de loftdeur van steigerhout, het model New Style – Wales in de kleur 9016. Verder koos ik voor de greep Arizona voor de achterzijde en Cleveland voor de voorzijde.

Houten schuifdeur slaapkamer
Foto: Barnwoodweb.nl

Stoer schuifdeurbeslag

In ons interieur zie je veel landelijke elementen terugkomen, maar ik houd ook van stoer! Deze perfecte combinatie zit in de deur met het prachtige beslag! Een witte, landelijke deur met witte wandbekleding in combinatie met stoer, zwart schuifdeur beslag. Aan de achterzijde van de deur (hiermee doe je hem vanaf de hal open, als de deur openstaat verdwijnt dit achter de muur) zit een verzonken greep. Aan de voorzijde koos ik een strakke, zwarte greep.

Slaapkamer inspiratie
Foto: Barnwoodweb.nl. Schuifdeur beslag

Bosdieren thema slaapkamer

De boven genoemde items wil ik gaan combineren met een bosdieren thema. Hoe precies, daar ben ik nog niet over uit. Nog tijd genoeg om dat te bedenken, want zoals je op de foto’s kon zien, moet er nog best wat gebeuren voor ik los kan gaan met stylen.

Slaapkamer inspiratie schuin dak

De slaapkamer heeft aan beide kanten schuin dak. De nok van het dak is erg hoog, ruim 4 meter hoog. Door de schuine daken leveren we natuurlijk wat ruimte in, maar het levert ook ruimte op: bergruimte. Dat is altijd handig.

Raamdecoratie slaapkamer inspiratie

In de slaapkamer zit één dakraam en één ‘gewoon’ raam. Het dakraam krijgt gewoon de standaard raamdecoratie voor dakramen. Het idee is om voor het ‘gewone’ raam mooie houten raamluiken te maken, zoals we die ook vorige slaapkamer (babykamer) van Boaz maakten.

Zolder verbouwing

Op onderstaand filmpje kun je een stukje van onze zolder verbouwing zien. Als je daar een kijkje neemt, kun je meer zien van ons huis & de verbouwing volgen. Ook zie je daar de houten raamluiken voorbij komen waar ik het in de vorige alinea over had:


Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: