Ziet hij er niet prachtig uit, deze shampoo bar? Van shampoobars.nl mocht ik een shampoobar uitkiezen. Zij verkopen in hun webshop natuurlijke shampoo. Het team van Shampoobar staat voor natuurlijke producten. Dat is niet alleen voor het milieu fijn, maar ook voor je huid en haar! Ik koos voor een shampoo bar anti roos.

Shampoo bar anti roos

De shampoo bar die ik uitkoos, was de jasmijnbar. Hij ruikt echt heerlijk! Ik heb de bar nu een paar keer gebruikt. Door de droge lucht in de winter, heb ik wat sneller last van roos. Deze anti roos bar zorgde er direct voor dat ik minder last had van roos. Dat is erg fijn. Ik heb donker haar, dus roos zie je erg snel.

shampoo bar anti roos

Anti roos shampoo bar

De shampoo bar werd in een kartonnen doosje via een brievenbus pakketje verstuurd. Ideaal, zo hoef je er niet voor thuis te blijven. Ook heb je dus alleen maar papieren afval. De shampoo bar is hard, net als een blok handzeep. Die kan dus wel tegen een stootje.

shampoo bar anti roos

Hoe gebruik je een shampoo bar

Een shampoo bar is eigenlijk bijna hetzelfde in gebruik als gewone shampoo. Je zorgt dat je haar goed nat is. Daarna ga je met de bar door je haar, tot je voldoende schuim voelt. Vaak schuimt het iets na. Dus als je de bar aan de kant legt, en goed door je haar gaat, zul je merken dat er wat meer schuim komt. Dit duurt net even wat langer dan bij gewone shampoo. Bij een shampoo bar is het gebruikelijk dat er net wat minder schuim is dan je wellicht bij ‘normale’ shampoo hebt.

Shampoo bar bewaren

Het idee van een shampoo bar is, dat het milieu bewust is. Geen plastic verpakkingen meer in je douche. Zo kun je bijwerken aan een beter klimaat. Een shampoo bar kun je bewaren op een bamboe schaaltje, een stenen bordje of een klein blikje.

20210330 162052

Overstappen van shampoo naar shampoo bar

Misschien vraag je je af of je zomaar ineens kunt overstappen van shampoo naar een shampoo bar. Dit kan. Je moet er misschien even aan wennen. Het schuimt iets minder, maar je haar wordt wel gewoon schoon. De shampoo bar die ik had (maar de anderen vast ook!) ruikt heerlijk, maar mist net de ingrediënten die minder goed zijn voor je haar. Het kan zijn dat je haar hier even aan moet wennen. Soms lees je dat haar na de eerste wasbeurten wat droger aanvoelt. Hier heb ik geen last van gehad. Aan mijn haar zelf heb ik geen veranderingen gemerkt, behalve dat het iets minder snel vet lijkt te worden.

Waarom een shampoo bar

Waarom zou je eigenlijk een shampoo bar gebruiken? Dit kan om te minderen op plastic afval. Één shampoo bar staat gelijk aan ca. 3 flessen shampoo. Verder is het vriendelijker voor je huid en haar.

Zelf heb ik wat snel last van eczeem. Ik reageer snel op parfums in bijvoorbeeld wasmiddel. Ik merk dus dat bar-producten (shampoos, maar ook bodylotions) veel milder zijn voor mijn huid. Je kunt een shampoo bar dus heel goed gebruiken als shampoo voor droge hoofdhuid. Neem jij een kijkje? Je hebt keuze uit heel veel heerlijke varianten!

Een laatste reden om een shampoo bar te gebruiken, is dat ze echt heerlijk ruiken! Toen ik het doosje van de shampoo opende, kwam de geur van Jasmijn me tegemoet. De shampoo ruikt minder chemisch dan de varianten in de plastic flessen.


Blogtip:

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: