Schoonmaken met groene zeep: één van de schoonmaaktips uit oma’s tijd. Groene zeep bestaat al heel lang, en zie je vaak voorbij komen in rijtjes ‘oma’s tips’. Vroeger werd groene zeep veel gebruikt. Tegenwoordig is er zoveel schoonmaakmiddel op de markt, en wordt groene zeep wat minder gebruikt. Toch is er in veel huishoudens wel groene zeep te vinden. Is groene zeep nieuw voor je? Lees dan dit blog, en lees wat het is en waar je het zoal voor kunt gebruiken. Want echt, groene zeep is een soort van gouden schoonmaakmiddel uit oma’s tijd!

Wat kan je schoonmaken met groene zeep?

  1. vlekken uit textiel
  2. ontvetter (oven, fornuis etc)
  3. bloembakken
  4. afwassen
  5. badkamer
  6. toilet

Net als groene zeep is ook azijn zo’n schoonmaakmiddel wat iedereen in huis zou moeten hebben. Wist je dat je heel veel kunt schoonmaken met azijn of groene zeep? Kun je daarna je schoonmaakkast flink minimaliseren. Je hebt dan namelijk geen speciale – dure – flacons van HG meer nodig om je kranen te ontkalken etc.

Soorten groene zeep

Er zijn verschillende soorten groene zeep. De klassieke driehoek groene zeep. Daarnaast heb je ook nog een vloeibare groene zeep, die zit in flacons. Kijk maar eens naar deze megaverpakking vloeibare groene zeep.

Geur van groene zeep

Niet iedereen houdt van de geur van groene zeep. Dat snap ik ergens. Als je het fijn vindt als je huis naar bloemetjes ruikt nadat je hebt schoon gemaakt, dan kun je beter geen groene zeep gebruiken. Hoe je de geur van groene zeep moet omschrijven? Dat weet ik eigenlijk niet zo goed. Maar waar gebruik je groene zeep nu eigenlijk voor?

Groene zeep schoonmaken

Verwijder vlekken met groene zeep

Vlekken uit textiel halen. Smeer een klodder groene zeep op de vlek. Laat dit een nacht trekken (gewoon droog, dit hoeft niet in een emmer water), gooi het de volgende dag in je wasmachine en meestal is je vlek weg! Ideaal, geen gesmeer met water en ook geen geschrob.

Groene zeep als ontvetter

Ontvetter. Groene zeep werkt perfect als ontvetter. Bijvoorbeeld om je oven mee schoon te maken. Je doet dan een scheut groene zeep (ter grootte van een paar eetlepels) door een emmer warm water. Ook voor vetvlekken in kleding ideaal!

Groene zeep tuin

Tuin schoonmaken met groene zeep. Meng de groene zeep door heet water. Maak schoon met een borstel of schuursponsje en je tuin is zomerklaar! Schoonmaken met groene zeep is een ideale manier om groene aanslag te verwijderen van bloembakken.

Afwassen met groene zeep

Je kunt ook afwassen met groene zeep. Zelf heb ik dit nog nooit gedaan, maar als je geen vaatwasser hebt, en je afwasmiddel is ineens op, dan kun je je groene zeep uit de kast halen! Groene zeep is een prima ontvetter, zoals je net al kon lezen.

Badkamer schoonmaken met groene zeep

Geef je badkamer een grondige schoonmaakbeurt met groene zeep. Groene zeep is een perfect middel als je je badkamer eens goed wilt schoonmaken. Meng het in warm water tot een sopje, en schrob met een borstel over de tegels. Laat even intrekken, neem af met een doekje en evt. een droge theedoek en klaar! Glanzend schoon!

pexels photo 6872575
Schoonmaken met groene zeep

Groene zeep wondermiddel

Of ik zelf groene zeep in huis heb? Zeker. Ik heb altijd groene zeep staan. Beide varianten die ik hierboven liet zien, heb ik in huis. Als ik de badkamer goed schoonmaak, gebruik ik de vloeibare groene zeep gebruik ik als er vlekken in kleding zitten. Voor het schoonmaken gebruik ik zelf geen groene zeep, dan gebruik ik toch bij voorkeur schoonmaakmiddel met een lekker geurtje. Ik gebruik groene zeep vooral voor hardnekkige vlekken in kleding.

Kun je dweilen met groene zeep?

Of je kunt dweilen met groene zeep hangt af van je vloer. Voor PVC vloeren wordt sowieso aangeraden om daar speciaal middel voor te gebruiken. Dit is hetzelfde als het schoonmaken van een houten vloer. Voor een tegelvloer of laminaatvloer zou ik persoonlijk liever een klein beetje azijn gebruiken dan groene zeep. Groene zeep kun je dus voor heel veel dingen gebruiken, maar liever niet voor je vloeren.

Een schone vloer is natuurlijk wel fijn en ook belangrijk. Handige tips om je vloer schoon te houden lees je in deze blog!

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: