De kleur roze, we zien hem dit najaar helemaal terug! Maar waarmee kun je roze in je interieur combineren? We zien verschillende kleuren roze terugkomen. Roze is een sprekende kleur, je moet er maar net van houden. Maar, laat het nou net mijn kleur zijn! Wij hebben onlangs een nieuwe kamer gemaakt. Deze kamer is een logeerkamer met speelhoekje voor de kinderen. In deze kamer koos ik voor een steenroze kleur. Ik laat je in deze blog zien waarmee je roze in je interieur combineren kunt.

roze in je interieur combineren
Roze interieur trend

Wij hebben een japandi stijl woonkamer. Hier koos ik een zachtroze kleur die goed samengaat met zand- en beige kleuren. Ik houd ervan als mijn woonkamer een rustige uitstraling heeft. Chaos genoeg in mijn hoofd met mijn vaste baan, eigen bedrijf en jonge gezin. In de blog over ondernemende moeder lees je tips over hoe je alle ballen hoog houdt!

Welke kleuren gaan goed samen met roze?

Wie mij een beetje kent, weet het wel: ik ben dol op roze. Dat we nu steeds meer roze accessoires zien, is voor mij een feestje! Roze is een kleur die erg mooi te combineren is met andere kleuren en materialen die we op dit moment veel zien. Denk aan natuurtinten, rotan en goud. Je vindt roze op verschillende plekken in ons huis. Soms heel subtiel, andere keren iets minder subtiel.

Roze combineren met goud

Allereerst goud: gouden accessoires zien we al best een poosje terug in de interieurtrends. Ik vind gouden accessoires een warme sfeer geven, maar houd het graag een beetje subtiel. Teveel goud kan een kitcherig geheel geven. Daar houdt ik persoonlijk iets minder van. Een tikkeltje goud is ook weer een mooie combinatie met rotan accessoires. Op onderstaande foto kun je het mooie, gouden maanspiegeltje zien. Deze ontving ik van Rima Baby en vind je terug in haar shop.

Roze met goud combineren
Roze combineren met wit, zandkleur en goud

Verder laat ik goud terugkomen in de gouden maanhanger die ik een tijdje geleden al maakte. Via de blog over fimo klei ideeën kun je hierover meer lezen.

roze accessoires in je interieur

Roze met zandkleur

In de nieuwe kamer boven combineren wij deze mooie roze kleur met deze lichte zandkleur. Deze lichte zandkleur heeft een warme ondertoon. Dit matcht erg mooi bij de rotan en gouden accessoires die ik in de kamer terug laat komen. In het spiegelbeeld van de maanspiegel zie je dat terug. Door een rustige kleur te gebruiken, houd je toch een rustige kamer. Roze kan namelijk best heftig zijn.

roze combineren met zandkleur
Zandkleur en wit combineren met roze

Zandkleur is overigens een hele makkelijke kleur om te combineren. Zandkleur combineren kun je met bijvoorbeeld blauw, groen, lila… Je kunt zoveel kanten op!

Waarmee roze combineren?

Roze is een perfecte kleur om te combineren met rotan items. En hoe leuk: rotan items zien we op het moment erg veel! Op de foto hier onder zie je een rotan mandje en een rotan regenboog. Je kunt deze terugvinden in de tussen deze prachtige rotan accessoires. Zeker de moeite eens een kijkje te nemen! Hier vind je rotan accessoires die mooi zijn en ook nog eens praktisch zijn (bijvoorbeeld een mandje, wandrekje of kledinghangers).

Roze interieur combineren
Rotan accessoires bij roze

Roze in woonkamer

Zoals je ziet, heb ik in de woonkamer gekozen voor een hele zacht roze zandtint. Staat echt prachtig en rustig! Ik combineerde de roze in onze woonkamer met de japandi stijl. Warme stijl, rustige kleuren en natuurlijke elementen.

roze woonkamer combineren met andere kleuren

Roze interieur accenten

Vind je een roze muur net wat te heftig? Dan kun je het natuurlijk ook omdraaien. Gebruik roze accessoires in je interieur. Zo kun je ook nog eens makkelijk wisselen en kun je roze in je interieur combineren met andere (hoofd)kleuren.

Roze met goud combineren
Roze accessoires in je interieur

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: