Radiatorombouw maken met bankje & opbergruimte

Een radiatorombouw zelf maken: dat hoeft niet zo moeilijk te zijn. Om een radiatorombouw te maken kun je een kant en klare radiatorombouw bestellen. Als je een standaard maat radiator hebt, zet je hem er waarschijnlijk zo voor. Erg handig voor als je twee linkerhanden hebt – of geen tijd om zelf aan de slag te gaan maar wél je radiator uit zicht wilt hebben. Bekijk deze blog en het filmpje voor inspiratie om zelf een radiatorombouw te maken.

Dinokamer decoratie ombouw

Radiatorombouw op de kinderkamer

Wij maakten op de dinokamer van Julian een radiatorombouw van houten latten (exact deze maat & soort gebruikten wij).

Tip: bekijk het filmpje onderaan deze blog. Hier kun je precies zien hoe onze ombouw in elkaar zit & hoe je zelf dus aan de slag kunt.

Radiatorombouw op kinderkamer
Radiatorombouw op onze dinokamer

Achter de ombouw zit (natuurlijk) een radiator. Achter het bovenste deel van de ombouw zit een buis. Die is door de ombouw meteen mooi weggewerkt. In de radiator ombouw zit een trucje ingebouwd. Een paar van de horizontale latten kun je eruit schuiven. Zo kun je de knop van de radiator bedienen. Als je aan de slag gaat en ook een radiator ombouw maakt, bedenk hier dan iets op! Zou vervelend zijn als je niks meer met de radiator kan doen.

Radiator ombouw met bankje maken

Wij combineerden deze radiator ombouw met een bankje. Superhandig, zo kan hij lekker op zijn kamer zitten. De klep van het bankje is van underlayment. Op de klep bevestigden we twee leren greepjes. Verder maakte ik een spoor van dinopootjes en hing een paar haakjes aan de ombouw. Hier hangt meestal een badjasje oid. De ombouw is helemaal in stijl van zijn toffe dinokamer!

Je kunt ervoor kiezen de ombouw te bewerken. In de hal maakten wij ook een ombouw.

verstek zagen radiator ombouw

De ombouw in de hal is bewerkt met white wash en in verstek gezaagd. De ombouw op Julian zijn kamer is niet bewerkt.

radiatorombouw maken
Idee bewaren? Pin de afbeelding via de Pinterest button op de foto!

Doe het zelf filmpje van de radiatorombouw met bankje: