PVC vloer in de badkamer, kan dit? PVC vloeren zien we steeds meer! Een PVC vloer is praktisch; lekker onderhoudsvriendelijk. Wie wil dat niet? Steeds vaker komt de vraag voorbij: kunnen PVC vloeren ook in de badkamer? Je leest hier alles over in deze blog!

PVC vloer in de badkamer

Ben je op zoek naar nog veel meer badkamer inspiratie? Bekijk de blog over badkamer inspiratie. Hier vind je álle informatie over badkamers.

Voordelen van PVC vloer in de badkamer

Een PVC vloer is waterbestendig. Dat is natuurlijk een absolute voorwaarde voor een badkamervloer. Een PVC vloer kan echter niet tegen een waterballet. Hier verderop in de blog meer over.

Naast dat de PVC vloer waterbestendig is, bieden de meeste fabrikanten een PVC vloer met anti-slip aan. Dat is natuurlijk wel zo veilig in de badkamer. Handig met jonge kinderen, en met oog op de toekomst.

PVC vloer badkamer

PS: lees de blog over je badkamer schoonmaken met azijn voor de handigste schoonmaaktips.

PVC is voorzien van een beschermende toplaag. Hierdoor is de vloer slijtvast en krasbestendig. Kun je jarenlang plezier van hebben! Je kunt een PVC vloer dweilen. Het is wel belangrijk om daarvoor schoonmaakmiddel te gebruiken dat geschikt is voor PVC vloeren.

Een PVC vloer voor in de badkamer is in allerlei designs te verkrijgen: houtlook, betonlook of tegels bijvoorbeeld. Zo kun je altijd de geschikte vloer vinden bij jou eigen stijl. Of je nou kiest voor een stijl die past bij de laatste badkamertrends of je eigen stijl houdt: een PVC vloer is een mooie, warme basis.

Persoonlijk vind ik de klank en sfeer in een betegelde ruimte anders dan in een ruimte met PVC vloer. Een betegelde ruimte is vaak killer en klinkt wat hol. Een PVC vloer is geschikt voor vloerverwarming.

PVC vloer over tegels

Kies je eigen stijl in de badkamer door een PVC vloer te kiezen die daar bij past. Wil je een landelijke stijl, dan is misschien een houtlook PVC of een lichte betonlook PVC mooi. Wil je een industriële stijl badkamer, dan zou je misschien eerder kiezen voor een antraciet PVC vloer. Je kunt de PVC ook gebruiken tegen de wand.

Het is ook ideaal als je de PVC vloer in je badkamer terug kunt laten komen op andere plekken in je huis; zo vormt je huis één geheel. PVC is prima te gebruiken in de kleine badkamer.

pvc vloer badkamer voordelen

PVC vloer over tegels

Kun je een PVC vloer over tegels heen leggen? Dit kan wel, maar niet zonder de vloer voor te bereiden. Wanneer je een PVC vloer legt, is het erg belangrijk dat de ondergrond egaal is. Een tegelvloer is nooit egaal in verband met de voegen. Je zult een tegelvloer eerst moeten egaliseren voordat je hier PVC op legt. Verder is het belangrijk om je ondervloer te behandelen met een speciale coating. Net als bij een tegelvloer kit je de randen van de PVC vloer.

Leg je de PVC vloer over tegels? Dan is een PVC vloer met een textielrug aan te bevelen.

PVC vloer zelf leggen

Is een PVC vloer waterdicht?

Nee, een PVC vloer is niet waterdicht. Dit is meteen een nadeel van een PVC vloer in je badkamer waar je hier onder meer over leest. De vloer is wel waterbestendig, dit maakt dat hij zeker wel geschikt is in de badkamer. Waterbestendig is dus wat anders dan waterdicht. Er mag wel water op een PVC vloer komen, maar het is beter om te voorkomen dat er lange tijd stilstaand water op de PVC vloer ligt.

Nadelen van een PVC vloer in de badkamer

Een PVC vloer is waterbestendig. Echter, het is niet verstandig als er op een PVC vloer langere tijd een laagje water ligt. Hier is een PVC vloer niet tegen bestand en hierdoor kun je lekkage krijgen. Wanneer je een inloopdouche hebt, kun je dus beter kiezen voor tegels in het douchegedeelte. Wanneer je een douchebak hebt, kun je er wel voor kiezen om een PVC vloer rond de douchebak te leggen. In het overige gedeelte van je badkamer kun je zonder problemen kiezen voor een PVC vloer!

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: