Heb je weleens geprobeerd om te decoreren met posters? Wanneer je meerdere posters bij elkaar hangt, noem je dit een gallery wall of posterwand. Een posterwand maak je makkelijk zelf. In deze blog laat ik zien wat voor andere sfeer je kunt creëren door een posterwand te maken. De posters in deze blog vind je bij Gallerix.

Posterwand maken
Posterwand thema ‘winter’

Gallery wall maken

Ik koos voor drie posters onder elkaar. De lijsten hebben dezelfde maat en kleur. Je kunt natuurlijk ook een Gallery wall maken met verschillende maten en / of kleuren lijsten. Dit maakt het nog speelser! Je ziet: op het muurtje waar ik de posters ophing, heb ik die ruimte niet. Ik koos voor drie lijsten van het formaat 21×30. Ik koos voor een eiken lijst, dit past mooi bij de andere houten items in onze woonkamer.

Aan de slag met een fotowand

Door posters te gebruiken kun je je interieur net dat beetje meer sfeer geven. In de reel die ik maakte van onze fotowand (je kunt hem onderaan de blog bekijken), kun je zien wat voor verschil het toepassen van de verschillende posters maakt. Luister ook even naar het muziekje eronder.. Met die zomerse plaatjes wil je toch het liefst doorspoelen naar de zomer?

gallerywall maken
Posterwand thema ‘zomer’

Kies een thema

Kies eerst een thema waar je mee aan de slag wilt! In mijn posterwand zie je de thema’s winter en zomer. Ik vind het leuk om te wisselen met decoratie. Door te kiezen voor thema’s, kun je heel makkelijk met de seizoenen mee wisselen. Je kunt posters uitzoeken bij de seizoenen, maar je kunt natuurlijk ook voor kleuren gaan, of andere thema’s zoals reizen.

Poster in de badkamer

In de nieuwe badkamer die we aan het maken zijn komt mijn favoriete poster. Helaas, ik kan nog geen foto laten zien, de badkamer is nog in de maak. Hij wordt echt prachtig, maar ik moet nog even geduld hebben. De lijst met poster ligt al klaar. Die kun je niet vroeg genoeg in huis hebben, toch? Ben je benieuwd wat mijn favoriete badkamer poster is?


Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: